Suriyelilerden 15 Temmuz yürüyüşü

Suriyelilerden 15 Temmuz yürüyüşü

​İstanbul’da bulunan Suriyeliler, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye’nin yanında olduklarını ilan etmek için bir yürüyüş düzenlediler.

Arap Derneği ve Arap Topluluğu Birliği, İstanbul’da bulunan Suriyelilerle birlikte 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü münasebetiyle bir yürüyüş düzenledi.

Akşemsettin Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüş Ali Emiri Kültür Merkezi önünde başlayarak Koyunbaba Parkı'na kadar sürdü. Burada yapılan konuşmalarda, darbeye karşı Türkiye’nin yanında oldukları ve Türkiye ile Suriye’nin bir olduğu vurgusu yapıldı.

"Özgürlüğün ne olduğunu burada anladık"

Arap Derneği adına konuşma yapan Salih Adil (Saleh Adel el Türkmeni), "İstanbul’da Suriyelileri temsilen buradayız. Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini engellemesinin sevincini yaşıyoruz. Suriye ve Türkiye birdir. Tarihimiz ortaktır. Yaranız yaramız, sevincimiz sevincimizdir. Darbenin engellenmesinde sizden daha az sevinmedik. Milletin iradesi Türkiye’yi 50-100 yıl geri götürmek isteyen askeri darbeyi çiğnedi. Size olan teşekkürümüz sonsuzdur. Sizin sayenizde nefes alıyoruz. Suriye’de olsaydık başımıza bomba yağardı. Özgürlüğün ne olduğunu burada anladık." dedi.

"Çanakkale’ye gittiğimizde Suriye’den, Filistin’den gelip canlarını bu topraklar için verenleri görürüz"

Türkiye ve Suriye’nin tarihi ortaklığının eskilere dayandığını hatırlatan Türkmeni, "Türkiye ve Suriye yüzyıllar önce Fatih Sultan Mehmet ile başlayan bir birlikteliğimiz var. Tarihimiz çok eskilere dayanıyor. 400-500 yıl boyunca tarihimiz, bayrağımız, acılarımız, sevinçlerimiz birdi. Çanakkale’ye gittiğimizde Suriye’den, Filistin’den gelip canlarını bu topraklar için verenleri görürüz. Suriye ve Türkiye’nin düşmanı birdir. Ey Türkiye! Gözünüzün içine bakıyoruz. Dünyada ne kadar ezilmiş halk varsa onlara sahip çıkmanızı bekliyoruz. Siz sadece Suriye halkına değil, dünyanın neresinde ezilmiş birisi varsa siz ona destek oluyorsunuz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.