Suriyelilerin bulunduğu çadır kent yenileniyor

Suriyelilerin bulunduğu çadır kent yenileniyor

Suriyeli sığınmacıların barınması için Şanlıurfa'da oluşturulan Süleymanşah Çadır Kenti yenileniyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaklaşık 35 bin Suriyeli mültecinin barındığı Süleymanşah Çadır Kenti'nde yenileme çalışmalarına başlandı.

Yaşam koşullarının iyileştirilmesi için aylardır değiştirilmesi planlanan çadırlar, bugün itibariyle yenileniyor.

AFAD tarafından gönderilen çadırların bulunduğu TIR'lar, lojistik kısmına alındıktan sonra sırasıyla 10 mahalleye dağıtılıp kamp personelleri tarafından kuruluyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, "Çadır kentteki çadırların yenilenme kararı daha önceden planlanmış olup, burada kalan Suriyeli misafirlerimizin sağlam koşullarda yaşamaları içindir. Çadır kentimizde bulunan 5 bin 100 çadırı değiştirme kararı aldık. Bununla birlikte Suriyeli misafirlerin yer sıkıntısı yaşamamaları için fazladan 400 çadır getirttik ve toplamda 5 bin 500 çadıra yükselttik. Bu arada çadırları kurmadan önce çadır kentte Suriyeli temsilcilerimizle konu hakkında istişare ettik ve çadırları yenileme hakkında mutabakata vardık." dedi.

Suriyeli temsilcilerden Ahmed Muhammed ise yetkililere teşekkür ederek, değişim dolayısıyla memnun olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, çadırların 2013 yılından bu yana değişmediği belirtilirken, kamptaki Suriyelilerin eski çadırlarını boşaltıp kurulan yeni çadırlara yerleştiği gözlendi. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.