Suriye'nin bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyoruz

Suriye'nin bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyoruz

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası askeri operasyonu ve ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından Suriyeli aşiretler, Halep’in Azez kentinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Succu beldesindeki bir konakta bir araya gelen Suriyeli aşiretler ve kabileler, ülkede kurumsal bir yapıya kavuşarak, ortak hareket edilmesi için toplantı düzenledi. Geniş bir katılımın olduğu toplantıda konuşan aşiret liderleri, Suriye'nin bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik askeri operasyon sinyali ve ABD Başkanı Donald Trump’un da "Suriye’den çekileceğiz" açıklaması Suriye’deki aşiret ve kabileleri harekete geçirdi. Suriye'deki Türk, Kürd ve Arap aşiretlerinin temsilcileri, Astana heyeti, ÖSO temsilcileri, Azez Meclis Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantı öncesi geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Salona giren kişilerin üstleri aranırken araçların altı da incelendi. ÖSO mensupları ve yerel polislerin yanı sıra Türkiye polisi de zırhlı araçlarla yoğun önlem aldı.

Toplantıya gelenler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındılar. Patlayıcı taramasının da yapıldığı toplantı öncesinde bombalı saldırı ihtimaline karşı ise toplantı boyunca sinyal kesiciler kullanıldı. Toplantıya, aşiret ve kabile reislerinin büyük bölümü yerel kıyafetleriyle katıldı.

Suriyeli aşiret ve kabile temsilcileri, toplantıda yaptıkları konuşmalarda, ülkelerinde emparyalist ABD başta olmak üzere hiçbir uluslararası ülke ile PYD ve DEAŞ’ı istemediklerini belirterek, artık huzur içinde kendi topraklarında yaşamak istediklerinin mesajını verdiler.

TSK'nın muhtemel operasyonuna destek olunacağı mesajının da verildiği toplantıda, emparyalist ABD başta olmak üzere PKK/PYD/YPG'nin Suriye’deki varlığından rahatsız olduklarını söylediler.

Suriyeli aşiretler ve kabilelerin kurumsal bir yapıya kavuşturularak, ortak hareket edilmesi için Azez’de düzenlenen toplantıda “Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi” adı altında toplanan yüzlerce kişinin, Türk, Kürd ve Arapların yer aldığı 150 aşiret ve kabilenin önde gelen isimleri olduğu belirtildi.

Toplantıya katılanların, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yerleşik olduğu PKK/PYD/YPG'nin varlığından da rahatsızlık duyduğu ifade edildi.

Suriye nüfusunun yüzde 65'ini aşiretlerin oluşturduğu belirtilen toplantıda, kurulan “Suriye Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi”nin, Fırat'ın doğusu başta olmak üzere Suriye genelinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’in faaliyetlerini sonlandırmak ve toprakların asıl sahiplerince yönetilmesini sağlamak için siyasi ve askeri güç oluşturmayı hedeflediği kaydedildi.

Toplantıda, aşiret ve kabile temsilcilerinden oluşturulan 400 kişilik heyet, Fırat'ın doğusu başta olmak üzere Suriye’deki olumsuz duruma son verilmesi için alınacak önlemleri kararlaştıracağı vurgulandı.

Bir an önce Suriye'nin özgürlüğüne kavuşturulmasını temenni edildiği toplantıda, TSK'nın düzenlediği harekâtlar ile PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ten arındırılan bölgelerde yaşayan insanların artık huzur içinde olduğuna dikkat çekildi.

Fırat'ın doğusunun da bir an önce harekât ile PKK/PYD/YPG tehdidinden kurtarılmasını ve gerçek sahiplerinin yaşam alanına dönmesini arzuladıklarını söylediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.