Suriye’nin imarı Gaziantep üzerinden yapılacak

Suriye’nin imarı Gaziantep üzerinden yapılacak

Suriye’nin imarının Gaziantep üzerinden yapılacağını belirten Vali Davut Gül, Gaziantep’in sahip olduğu potansiyelle bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (MAREV) ile Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini (Şanlı-Der) ziyaret etti.

MAREV ziyaretinde açıklamalarda bulunan Vali Gül, toplumsal kalkınmada sivil toplum kuruluşlarının önemli görevler üstlendiğini belirterek, yapılan çalışmaların topluma yararlı olduğunu, eğitim öncelikli tüm çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Bölgeyle ilgili yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Vali Gül, Suriye’nin imarının Gaziantep üzerinden yapılacağını belirterek, “Gaziantep sahip olduğu potansiyelle bu konuda üzerine düşenleri yapacaktır. Eğitim en önemli önceliğimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkmak ve onları yarınlara hazırlamak hepimizin ortak görevleri arasındadır.” dedi.

Birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinin ardından Mardinli Sanayici ve İş Adamı Mahsum Altunkaya ve MAREV Başkanı Abdülkerim Arslan, Gül’e günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.

Gül, MAREV ziyaretinin ardından Şanlı-Der’i ziyaret etti. Şanlı-Der Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Gül, sanayi ve ticarette büyük gelişmeler gösteren Gaziantep'in komşu şehirlerle iyi ilişkiler geliştirdiğini ve kente gelen insanların kardeşçe yaşadığını söyledi.

Kentteki Şanlıurfalı nüfusunun önemli bir zenginlik olduğunu belirten Vali Gül, Gaziantep'in sanayi ve ticaret kenti olarak çevresindeki kentlerle de önemli bir ilişki kurduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Gaziantep’te Türkiye'nin hemen her ilinden vatandaşımız var ama Şanlıurfalılar komşu olarak daha yoğun. Buradaki en önemli avantaj, gelenlerin yabancı olarak görülmeyip kardeşçe karşılanmasıdır.”

Gaziantep'in sahip olduğu potansiyel ile daha da gelişebileceğine işaret eden Gül, toplumun gün geçtikçe daha da bilinçlendiğini, gelişen teknoloji ile iletişim olanaklarının artmasının da toplumsal ilişkileri etkilediğini, bunun olumlu yönde gelişmesi için kentteki tüm kurumların elbirliği ile çalışması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te 350 binin üstünde Şanlıurfalının yaşadığını belirten Şanlı-Der Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, “Burada yabancı değil, evimizdeyiz.  Şanlıurfa'dan sonra en çok Urfalı nüfusu Gaziantep'te var. Türkiye'de nüfus kütüğüne kayıtlı kişi bakımında en büyük il Şanlıurfa. Kentin nüfusunun büyük bölümü dışarıda yaşıyor. En çok Urfalı sırasıyla Gaziantep, Mersin ve İstanbul'da yaşıyor. Şanlıurfalılar Gaziantep'in belli mahallelerinde çok büyük nüfuslara sahipler.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül’e ziyaretin anısına Gaziantep'e özgü el yapımı bakır pilavlık hediye edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler