Suruç’ta Kutlu Doğum etkinliği

Suruç’ta Kutlu Doğum etkinliği

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından startı verilen Kutlu Doğum etkinlikleri birçok nokta da olduğu gibi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinlik Muhammed Naci Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30’da başladı. mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile de program devam etti.

Platforma asılan “Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah” pankartı dikkat çekerken, alana her yaştan insanının toplandığı ve Kelime-i Tevhid bayraklarının ellerde dalgalandığı görüldü.

Daha sonra platforma gelen bölge âlimlerinden Molla Müfit Yaray, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada, kâinatın yaratılmasının sebebinin Allah’ı tanımak olduğunu belirten Yaray, Allah’ı insanlara tanıtanların da başında Hz Muhammed olmak üzere tüm peygamberlerin geldiğini söyledi.

Hz Muhammed’in ümmetine karşı çok hassas olduğunu vurgulayan Yaray, özellikle kendinden sonra, O’nun getirdiği dine inanacaklara çok kıymet verdiğini, kardeşlerim diye hitap ettiğini belirtti. Yaray, bizim üzerimize bu kadar titreyen, önem veren bir peygamberin ümmetinin O’nun getirmiş olduğu, bize miras bıraktığı dini yüceltmemiz gerektiğini belirterek, bunu gerçekleştirmenin en önemli kısmının ise Peygamberin sünnetini yaşamak ve yaşatmakla olacağını anlattı.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan Molla Kerbela Şanlı ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, “Şu iyi bilinsin ki, burada toplanmamızın tek sebebi Resulullah’a olan sevgimiz, muhabbetimiz ve O’na olan bağlılığımızdandır.” dedi.

Şanlı, Peygambere olan sevginin bir ispatı her ne kadar bu alanda bulunmaksa da bu sevginin asıl tezahürünün Peygamberin öğretmiş olduğu yaşam tarzına göre şekillenmek olduğunu söyledi. Bugün bu meydanda yaşananların Allah’ın melekleri tarafından kayıt altına alındığını ve Allah’ın bunun mükâfatını kesinlikle vereceğini ifade etti.

Etkinliğin okunan duayla son bulurken, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğuma özel eserlerin içinde yer aldığı CD’ler halka dağıtıldı.  (Ömer Taş -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.