Suruç’taki Siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Suruç’taki Siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde önceki gün yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye ödülleri verildi.

Suruç Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde ilçede faaliyet yürüten İslamî STK’ların işbirliği ile önceki gün yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Türkiye geneli dağıttığı “Peygambere (a.s) Uyun ki Allah Sizi Sevsin” kitabından hazırlanan sorularla sınava giren 3 bin 700 öğrenci arasında birinci olan 29 öğrenciye ödülleri verildi.

Suruç İlçe Spor Tesislerinde gerçekleşen ödül törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Kılıç, Suruç Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek, Eğitim-Bir-Sen Suruç İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, STK temsilcileri ve birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

Birinci olan öğrencilere Vali İzzettin Küçük ve Kaymakam Abdullah Çiftçi tarafından ödülleri verilirken öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü.

Eğitim-Bir-Sen Suruç İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, Kutlu Doğum Siyer Sınavının önümüzdeki yıllarda bütün ilçe genelinde yayılması temennisinde bulundu.

Durmaz, “Suruç genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenledik. Suruç’taki STK’ların, ilçe milli eğitim müdürünün ve ilçe kaymakamımızın desteğiyle yaklaşık 3 bin 700 öğrencinin katılımıyla bu sınavı düzenledik. Bu siyer sınavının önümüzdeki yıllarda bütün il ve ilçelere yayılır.” dedi.

Cinayet ve kan görüntüleriyle İslam’ı aynı kefeye koymaya çalışan yapılara karşılık bu tür aydınlanma etkinlikleriyle karşı durmanın mümkün olabileceğini söyleyen Durmaz, “Bugün dünya Müslümanların başına musibet olan etkenler vardır. Cinayet ve kan görüntüleriyle İslam’ı aynı kefeye koymaya çalışan yapılara karşı ancak bu tür aydınlanma çalışmalarıyla karşı koymak mümkündür.” diye belirtti. (Ramazan Casuk, Rıdvan Ateş- İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler