Suruç’ta Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapıldı

Suruç’ta Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Eğitim-Bir-Sen Suruç İlçe Başkanlığı tarafından 29 okulda Kutlu Doğum Siyer Sınavı gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl bastırılan ve yurdun birçok yerinde ücretsiz dağıtılan “Peygambere (sav) Uyun ki Allah Sizi Sevsin” kitabından sorular hazırlandı.

50 sorunun hazırlandığı Kutlu Doğum Siyer Sınavı 3 bin 700 öğrencinin katılımıyla 29 okulda yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen’in öncülük ettiği sınava birçok STK temsilcileri de destek verdi.

Sınav saat 11.00’de 3 bin 700 öğrencinin katılımıyla başladı. Yaklaşık 1 saat boyunca ter döken öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü.

Sınavın öğrenciler için faydalı olduğunu düşünen Namık Kemal Ortaokulu öğretmeni Semih Oğulbalı, bu tür manevi değerleri hatırlatan sınavların sık sık yapılması gerektiğini belirtti.

Oğulbalı, “Suruç genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenledik. Öğrencelerimize Peygamberimizin örnek hayatını, davranışını daha iyi öğrenebilmeleri amacıyla bu sınav düzenlendi.  Bu sınavda öğrenciler Peygamberimizi kendilerine yol gösterici olarak görmeleri bakımından fayda sağladığını düşünüyoruz. Bu sınavlar toplumumuz açısından faydalıdır. Sık sık bu tür manevi değerleri hatırlatacak etkinliklerin yapılmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi. (Ramazan Casuk/Rıdvan Ateş-İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.