Suruç'ta minibüse uyarı ateşi açılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Suruç'ta minibüse uyarı ateşi açılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu 5 kişinin yaralandığı olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polis noktasında “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından açılan ateş sonucu 5 kişinin yaralandığı olay ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Konu, araştırılma ve soruşturma için Cumhuriyet Savcılığımıza intikal etmiş durumda. Vatandaşlarımıza karşı haddi aşan bir tutum içinde olan güvenlik görevlileri hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştır.” diye konuştu.

Vali Erin, çift plaka çıkarılmış ve terör eylemlerinde kullanılacağı ihbarı bulunan minibüste yanlışlıkla vurulan tarım işçilerini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. İlk olarak, tedavilerine Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilen vatandaşları ziyaret eden Erin, doktorlardan hastaların durumları hakkında bilgi alarak yakınlarıyla da bir süre görüştü. Yaşanmaması gereken talihsiz bir olaydan dolayı üzüntülerini dile getiren Vali Erin, “Tek tesellimiz, hayatını kaybeden vatandaşımızın olmamasıdır. Yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Hastane ziyaretinin ardından, taburcu olan yaralıları ziyaret eden Erin, burada da söz konusu minibüs içinde bulunan vatandaşlardan olayı dinledi. Olayda mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını telafi etmek için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Erin, “Devlet sizin yanınızdadır. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Hepimize büyük geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler