Suruç’taki kavganın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Suruç’taki kavganın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Şanlıurfa’da arife günü meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın beraberindeki heyet ile bir grup HDP'li arasında yaşanan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Ortaya çıkan görüntülerde milletvekili Yıldız ve beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında bir esnafın dükkânına girmekte ve yaşanan kısa süreli tartışma, milletvekili Yıldız’ın ve beraberindekilerin kapıya yönelmesiyle kavgaya dönüştüğü görülüyor.

4 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı

Yaşanan kavgada 11 kişi yaralanırken durumu ağır olan aralarında milletvekili adayı Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın da bulunduğu Esved, Fadıl ve Ferit Şenyaşar 4 kişi kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybederken, yaralanan 8 kişiden durumu ağır olan 2 kişiden birinin Sağlık Bakanlığının gönderdiği uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi.

Yaşanan kavganın ardından olay yerine çok sayıda polis olay yerine sevk edilmiş ve tartışmaların ve sürtüşmelerin yaşandığı hastane ve çevresinde yüksek güvenlik önlemleri alınmıştı.

Olayın ardından 19 kişi gözaltına alındı

Meydana gelen kavganın ardından HDP Milletvekili Adayı İsmail Kaplan'ın da arasında olduğu 19 kişi gözaltına alınırken, kavgada yaralanan ve babası ile iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar’ın AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın katil zanlısı olarak gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi. 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler