​Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

​Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

​Akaryakıta sık sık yapılan zamlara tepki gösteren sürücüler, fiyatların bir an önce düşürülmesini istedi.

Mardin’de resmi fiyatlar benzinin 5 lira 77 kuruş, motorinin litresi 5 lira 260 kuruş, LPG’nin litre fiyatı 3 lira 60 kuruş olmasına rağmen kimi istasyonlar kâr oranlarından düşürerek, benzinin litre fiyatını 5 lira 68 kuruş, motorinin litresini 4 lira 94 kuruş, LPG’nin litresini ise 2 lira 96 kuruştan satıyor.

Akaryakıt, resmi fiyatların altında satmasına rağmen çok yüksek bulan sürücüler, eskisi gibi depolarını dolduramadıklarından yakındı. Fiyatların bir an önce düşürülmesini isteyen sürücüler, iki günde yapılan zamlara anlam veremediklerini belirttiler.

“İki günde bir zam yapılıyor”

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından yakınan sürücü Faysal Demir, buna bir çözüm bulunmasını istedi. Demir, “Akaryakıt fiyatlarının iki günde bir yükselmesi halkı mahvetmiş. Millet şu an çok zor durumda, altından kalkamıyor. Fiyatlar gerçekten çok yüksek, biraz düşürülmesi lazım. Dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanıyoruz. Neden bu böyle… Benzinin fiyatı 5 TL’yi geçmiş, motorin ise 5 TL’ye dayanmış, millet olarak çok zor durumdayız. İki günde bir zam yapılıyor, nereye kadar böyle devam edecek. Eskiden depomuzu 30 TL’ye dolduruyorduk, şu an 100 TL’ye bile dolmuyor. Araç sahiplerinin işi çok zor.” dedi.

“Fiyatın yüksek olması vergilerden kaynaklanıyor”

Yetkililerin akaryakıt fiyatlarını düşürmesi gerektiğini kaydeden Şehmus Ergüven, şunları söyledi: “Büyüklerin bunu düşünmesi lazım; vatandaş ekmeğini nasıl çıkartıyor, hayatını nasıl idame ettiriyor, bu işin sonu nereye varacak. Bunun hesabını nasıl verecekler, her gün zam, zam üstüne zam. Nasıl olacak, Allah yardımcımız olsun. Ben bir çiftçiyim ve sürekli mazot kullanıyorum. Mazot, işçi, gübre, elektrik parası derken bize bir şey kalmıyor. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz ama boş, elimizde bir şey kalmıyor. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve bu işe bir çözüm bulsunlar. Akaryakıt fiyatının yüksek olması vergilerden kaynaklanıyor.” 

“Akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz”

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı zor durumda olduklarını söyleyen Mehmet Ali Oltar ise fiyatların bir an önce düşürülmesi gerektiğini belirtti.  Oltar, “Artık 50 kilometrelik bir yolu git-gel yapınca en az 70 TL benzin yakıyoruz. Millet artık dayanamıyor, bu nereye gidecek bilmiyoruz. Bir an önce akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Çoğu zaman cebimizde paramız kalmıyor, ama araca yakıt koymak zorunda kalıyoruz. Eğer fiyatlar düşürse çok makbule geçer, yetkililerden bunu bekliyoruz.” diye konuştu.  

“Fiyatlar çok yüksek, altından kalkamıyoruz, bir çare bulunsun”

Hafriyat işi yaptığını belirten Ferit Bozkurt da akaryakıt fiyatlarının çok pahalı olduğunu, bu yüzden çalışamadıklarını dile getirdi.  Bozkurt, “Geçen yıl litresini 3 TL’den aldığımız akaryakıtı şimdi 5 TL’ye alıyoruz. Geçen yıl da çok yüksekti ancak idare ediyorduk, şimdi ise daha da yükseldi, altından kalkamıyoruz. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)  



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.