Sürücülere 'Sabırlı olunuz' uyarısı

Sürücülere 'Sabırlı olunuz' uyarısı

Bayram dönüşü artan trafikları bir çok can kaybına neden olurken sürücüleri bu konuda uyaran Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, sürücülerin yollarda sabırlı olmalarını istedi.

İSTANBUL - Vatandaşların bayram sonrası eve dönüşleri sürerken ölümlü trafik kazları da arttı. Bayram sonrası meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş, sürücülerin yollarda sabırlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Bayramda trafik kazaları bilançosunu paylaşan Memiş, son 5 günde meydana gelen trafik kazalarında yaklaşık 120 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 binden fazla kişinin de yaralandığı belirtti.

 

Sürücülere bazı uyarılarda bulunan Memiş, “Lutfen dönüş yollarında sabırlı olunAşırı hız yapmayınız. Emniyet kemeri takmayı unutmayınız. Mümkünse gündüz yolculuğu tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Takip mesafesine uyunuz. Kuyrukları uzun diye nizami hareket yapmayınız. Güvenlik şeritlerini kapatmamanızı tavsiye ediyoruz”dedi.

 

Memiş son olarak, “Evimize bir an önce dönmek baskısını üzerinizden atıp, lütfen bir saat sonra evime güvenli şekilde yetişmek istiyorum mantığını esas almanızı dilerim” ifadelerini kullandı. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.