"Susa Camii'nin Şehid Yarenlerini anmaya davet"

"Susa Camii'nin Şehid Yarenlerini anmaya davet"

Susa Der 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa Köyü Camisinde PKK tarafından katledilen 10 Müslüman'ın katledilişlerinin 22 yılı nedeniyle bir anma programı düzenleyecek. Susa Der, düzenlenecek olan anma programına herkesi dav

DİYARBAKIR-Silvan'da faaliyet gösteren Susa der (Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ) ,PKK`nin 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa Köyü Camisine düzenlediği saldırıda katledilen 10 Müslüman için, bir anma programı düzenleyecek.

Konu ile ilgili olarak İLKHA' ya açıklamalarda bulunan Susa Der Genel Başkanı M.Afif Çetinkaya, “26 Haziran 1992 tarihinde asker kılığına giren PKK`liler, Silvan ilçesine bağlı Susa Köyünde camide Kur’an okuyan Müslümanları kurşuna dizmişlerdi. Biz de bu Katliamın 22.yılı münasebetiyle bir anma programı düzenleyeceğiz bu vesileyle 26 Haziran Perşembe günü Saat 15.00 'da herkesi yapılacak olan bu anma programına davet ediyoruz” dedi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.