"Susa katliamı tarihte örneğine az rastlanan vahşi katliamlardan biridir"

"Susa katliamı tarihte örneğine az rastlanan vahşi katliamlardan biridir"

Susa katliamının yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Genel Merkezi, bu katliamın tarihte örneğine az rastlanan vahşi katliamlardan biri olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Susa katliamının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. 

Bu katliamın tarihte örneğine az rastlanan vahşi katliamlardan biri olduğunun bildirildiği açıklamada, PKK'nin ortaya çıktığı günden bu yana özelde Kürt halkına, genelde ise bütün bölge halkına kan, zulüm, katliam ve tahribattan başka bir şey vermediği belirtildi.

Açıklamada, "Silahlı örgüt PKK, o dönemin karanlık devlet yapılanmalarının da desteği ile bölgede İslam'a ve Müslümanlara yönelik tahribat ve saldırılarda bulunmuş, bu kapsamda yatsı namazı için bir araya gelmiş 15 güzel insandan 10'unu mabet masuniyeti tanımadan vahşi bir şekilde katlederek, insanlığa karşı en ağır suçlardan birini işlemiştir. PKK'nin 26 Haziran 1992'de Diyarbakır-Silvan-Susa (Yolaç) Köyü Camisi'nde gerçekleştirdiği katliam, tarihte örneğine az rastlanan vahşi katliamlardan biridir." denildi.

"Katliam, örgütün İslam'a karşı duyduğu kin ve düşmanlığın göstergesidir"

Susa'da yaşanan cami katliamının, PKK'nin İslam'a ve Müslümanlara karşı duyduğu kin ve düşmanlığın yanı sıra kendisine muhalif kesimlere yönelik tahammülsüzlüğünün somut örneklerinden biri olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Karşılaştığı her meseleyi silahla çözmeye çalışma dışında bir anlayış ve pratiğe sahip olmayan bu yapı, gelinen aşamada ABD'nin bölge üzerindeki hesapları için kullandığı bir araç haline gelmiştir. Bu amaç doğrultusunda, emperyalist destekle kısmi bir hâkimiyet kurduğu bölgelerde kendisine boyun eğdiremediği farklı dünya görüşlerine sahip Kürt halkının örgütlü yapılarını şiddete dayalı yöntemlerle tasfiye etmeye çalışmakta, bu yapıların ileri gelen mensuplarını katletmekte, zindanlara atmakta veya sürgün etmektedir."

"Mazlum şehitlerin katillerini lanetliyoruz"

Kürt halkının, örgüte karşı seslerini daha fazla yükseltmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Kürt halkının geleceğini çalarak ateşe atmaktan çekinmeyen bu yapı karşısında Kürt halkı ve örgütlü bütün yapılar seslerini daha fazla yükseltmeli ve bu örgütün geleceklerini daha fazla çalmasına izin vermemelidirler. Bu vesile ile bugün Susa katliamında şehadet şerbeti içen cami yarenlerini şehadetlerinin 25'inci yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, bu mazlum şehitlerin katillerini lanetliyor, şehitlerin uğruna canlarını verdikleri inanç değerlerini ne pahasına olursa olsun muhafaza edeceğimizi ilan ediyoruz." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler