Susa’daki Anma programı bayramın 3'üncü günü

Susa’daki Anma programı bayramın 3'üncü günü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa Köyü Şehitliğinde her yıl 26 Haziran günü düzenlenen anma programı, bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi hasebiyle Ramazan bayramının 3’üncü gününe ertelendiği bildirildi.

26 Haziran 1992 Tarihinde  Diyarbakır'ın Silvan İlçesine bağlı Susa köyünde, PKK’liler tarafından Camide vahşi bir şekilde katledilen Susalı Müslümanların anma programının Ramazan ayına denk gelmesi hasebiyle bayramın 3’üncü gününe ertelendiğini açıklayan Susa Der Başkanı Muhammed Afif Çetinkaya, açıklamasında; ''26 Haziran1992 yılında Susa camii katliamında Şehit düşen Kardeşlerimizin anma programını Her sene 26 Haziran da düzenliyorduk. Ancak bu sene Ramazan ayına denk gelmesi ve havaların sıcaklığından dolayı anma programımız Ramazan bayramının 3’üncü gününe ertelemeyi uygun gördük.'' şeklinde konuştu

Katliamın gerçekleştirildiği Susa köyünde yapılacak olan programa vicdan sahibi tüm insanları davet ettiklerini belirten Çetinkaya, katliamın yapıldığı Susa köyünde insanlık düşmanı her kese verilmesi gereken mesajın daha gür bir şekilde çıkmasını sağlamanın duyarlılık sahibi her Müslümanın görevi olduğunu sözlerine ekledi. (İdris Kılıçaslan – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.