Suud Dışişleri Bakanı: Kaşıkçı olayı büyük hata

Suud Dışişleri Bakanı: Kaşıkçı olayı büyük hata

​Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin yeni bir açıklama yaparak, olayın büyük bir suç ve hata olduğunu söyledi.

İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürülen Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir açıklama yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "Olay büyük bir suç ve hata" dedi.

Cubeyr, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Olay hakkındaki incelemelerimiz devam etmektedir ama hala bazı sorulara cevap arıyoruz. Bu olayın Prens Selman ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bu konu Suudun dış siyasetini etkilemeyecek. Bu eylemleri gerçekleştirenler Suudludur ve Suud topraklarında olmuştur. Diğer devletler kendi topraklarından olan eylemleri nasıl inceliyorsa bizde öyle yapıyoruz, konsolosluk bizim topraklarımız."

Kaşıkçı cinayetinin büyük bir hata olduğunu vurgulayan Cubeyr, "Olay büyük bir suç ve büyük hata. Suça karışan herkes soruşturulup yargılanacak. Olay adli bir vaka ve siyasileştirilmesini reddediyoruz. Halen cevap bekleyen sorular var. Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınması kabul edilemez. Bu olayı eylemcilere yüklemek ile Suud devletine yüklemek arasında büyük bir fark vardır. Bu eylemin gerçekleşmesinden dolayı üzgünüz. Ve bu eylemeleri gerçekleştirenler gerekli şekilde yargılanacaklar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.