Suudi gazetesi el-Arab: Libya, İhvan’ın arka bahçesi oldu!

Suudi gazetesi el-Arab: Libya, İhvan’ın arka bahçesi oldu!

Londra’da yayımlanan Suudi gazetesi el-Arab, Libya’nın Müslüman Kardeşler örgütünün arka bahçesi haline geldiğini öne sürdü.

Mısır’daki Müslüman Kardeşler liderlerinin birçoğunun Libya’ya kaçtığını öne süren gazete, Libya’dan Mısır’a eylemler planlandığını iddia etti.

Libya’da devrimden sonra silahlı grupların hakimiyetinden dolayı merkezi yönetimin otoritesinin kalmadığını belirten el-Arab gazetesi, Muhammed Mursi’nin devrilmesinden sonra Libya’ya kaçan Müslüman Kardeşler liderlerinin Libya’da el-Kaide örgütüyle işbirliği yaptığını iddi etti.

Mısır güvenlik güçlerinin Libya’dan Mısır’a yasadışı yollarla geçmeye çalışan çok sayıda el-Kaide ve Müslüman Kardeşler militanını ele geçirdiğini öne süren gazete, Müslüman Kardeşler’in el-kaide ve Ensaru’ş- Şeria örgütüyle işbirliği yaparak Özgür Mısır Ordusu’nu kurduğunu ve Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerini engellemeye dönük eylemler yapmaya hazırlandığını iddia etti.

World Tribune ise Türkiye ve Katar’ın desteklediği grupların Libya’da Mısır’a yönelik eylemler planladığını iddia ederek, Libya’da Mısır ordusuna ait üniformaların üretildiğini ve bu üniformaları giyen silahlı grupların Mısır’da eylemler yapacağını öne sürmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.