Suudi güçleri baskın yaptığı köyde 8 kişiyi katletti

Suudi güçleri baskın yaptığı köyde 8 kişiyi katletti

​Suudi güvenlik güçlerinin Katif şehrinin Sanabis köyüne düzenlediği baskın sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi güvenlik güçlerinin ülkenin doğusunda bulunan Katif şehrinin Sanabis köyüne baskın düzenledi. Baskında 8 kişi hayatını kaybetti.

Suudi güçler tarafından yapılan açıklamada bölgedeki emniyet güçlerine ve birimlerine saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen "terör hücresine" baskın düzenlendiği, yapılan baskında herhangi bir sivilin ve yerleşim biriminin zarar görmediği iddia edildi.

Öte yandan Suudi Halk Hareketi tarafından yapılan açıklamada yapılan baskına tepki gösterildi.

Açıklamada, 11 Mayıs 2019’da, Suudi güçlerinin, zırhlı araçlar eşliğinde girdiği Sanabis köyüne uluslararası olarak yasaklanan patlayıcı silahlar ve bombalarla sivil halka saldırmaya başladığı belirtildi.

Saldırıda bir çok kişinin hayatını kaybettiği, bir çok kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, ayrıca bir çok evin de hedef alındığı ve halkın köyü terk etmesi için zorlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Saldırılarda şehid edilen ve sözde emniyet güçleri tarafından yayınlanan açıklamada 'terörist' diye adlandırılanlar Halk Hareketinin 8 gencidir ve Suudi rejimi tarafından alçakça infaz edilmiştir." denildi.

Katif şehrinde Suudi yönetiminin bölgedeki halklar arasında Şii Müslümanlara ayrımcılık yaptığı gerekçesi ile Suudi güçleri ve bölge halkı arasında zaman zaman olaylar ve baskınlar yaşanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler