Suudi ile Pakistan arasında 20 milyar dolarlık anlaşma

Suudi ile Pakistan arasında 20 milyar dolarlık anlaşma

Suudi, kırılgan ekonomisini güçlendirmek isteyen Pakistan ile petrokimya, enerji vemadencilik gibi alanlarda 20 milyar dolar değerinde yatırım anlaşması sözü verdi.

Pakistan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Suudi Veliaht  Prensi Muhammed bin Selman ve Pakistan Başbakanı İmran Han'ın katılımıyla düzenlenen törenden 20 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.

Anlaşma petrokimya, enerji ve madencilik gibi alanları kapsıyor.

Törende konuşan Selman, veliaht prens olduğu 2017  yılından bu yana ilk resmi ziyaretini Pakistan'a yaptığını hatırlatarak , iki ülkenin turizm konusunda da yatırım anlaşmaları yapacağını aktardı ve 2030'dan sonra turist sayısını karşılıklı 50 milyona  çıkarmak istediklerini söyledi.

Turizm ve petrokimya alanında daha fazla iş birliğine açık olduklarını belirten Han da Pakistanlı hacıların Suudi Arabistan yolculukları ve  vize işlemlerinin kolaylaştırılmasını, Suudi hapishanelerinde bulunan 3 bini  aşkın Pakistan vatandaşının serbest bırakılmasını talep etti.

Törende petrokimya, madencilik,  rafineri, enerji üretimi, yenilenebilir enerji projeleri, hizmet sektörü ile  gençlik ve spor alanlarında 20 milyar dolarlık mutabakat zaptı ve anlaşmalar  imzalandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler