Suudi, Türkiye'den ANKA almak istiyor

Suudi, Türkiye'den ANKA almak istiyor

Suudi'nin, Türkiye'de TUSAŞ tarafından geliştirilen 6 ANKA insansız hava uçağı almaya hazırlandığı iddia edildi.

Suudi'nin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen 6 ANKA insansız hava uçağı ile 2 yer kontrol istasyonu almaya hazırlandığı ileri sürüldü.

Defence News'in haberine göre TUSAŞ'ta görevli Görkem Bilgi, satış konusunda Suudi Arabistan ile bir süredir görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Euronews haber sitesinin aktardığına göre ise Bilgi, Suudilerin, bilhassa keşif özelliğine ilişkin bazı talepleri olduğunu ve bu talepler üzerinde görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi. Ayrıca anlaşma kapsamında Suudi'ye teknoloji transferinin de ele alındığı belirtildi.

Bir başka kaynağa göre ise son dönemlerde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Suudiler ANKA satışı için indirim talep etti.

TUSAŞ'ın ilk yerli drone’u olan ANKA, hâlihazırda TSK tarafından kullanılıyor. 2018’de 10 adet yeni ANKA’nın daha TSK’nın kullanımına verilmesi bekleniyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük insansız hava aracı ANKA Blok A, Elazığ'da geçen yıl ilk görev uçuşunu yapmış, 5 bin 800 metre yüksekliğe çıkarak yaklaşık 4 saat havada kalmıştı.

ANKA'nın silahlı versiyonunun üretimine 2013 yılında başlanmış, TAI ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında 10 adetlik ANKA-S serisi tasarlamak, geliştirmek ve üretmek üzere sözleşme imzalanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.