Suya zehir atıldı iddialarına tepki

Suya zehir atıldı iddialarına tepki

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, önceki gün kentteki su kesintisi ile birlikte sosyal medyada yayılan 'Suya zehir atıldı' iddialarına sert tepki gösterdi.

Gaziantep’te önceki gün yaşanan su kesintisinin ardından sosyal medyada yer alan 'Suya zehir atıldı' iddialarına sert tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kesintinin su deposundaki bir arızadan kaynaklandığını söyleyerek, bu tür iddiaları yayanlarla hakkında da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

İtfaiye Daire Başkanlığının filosuna katılan yeni araçların tanıtım töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, kentte arıza nedeniyle uygulanan su kesintisine ilişkin sosyal medya üzerinden dile getirilen iddiaları gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “F16'ların yapamadığını toplumda bilgi zehirliliği yapmaya çalışıyorlar. Ben onları vatan haini olarak görüyorum. Bunu yapanlarla da hukuk devleti içinde her türlü mücadelem olacak. Onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Suyumuz arıza giderildikten sonra kaliteli bir şekilde depomuza gelmiş ve halkımıza hiçbir kesinti yapılmadan verilmektedir.” dedi.

"Pompadan kaynaklanan bir arıza oldu"

 Şahin, “Maalesef hayatın içerisinde arızalar olabilir. Biz zaten bunun için buradayız. Pompadan kaynaklanan bir arıza oldu.  GASKİ Genel Müdürlüğümüz hemen teknik müdahaleyi yaptı ve arızadan dolayı gelen suyun kalitesi,  vatandaşlarımızın sağlığında sorun olmasın diye mecburen suyu kestiler. İlgili birimlerimizle hızlı bir şekilde bilgilendirdik ve arızanın giderilmesinin ardından suyun hızlı bir şekilde verileceğini söyledik.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gerçeği yansıtmayan haberleri yapan bir grubun olduğunu ve haklarında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Şahin, "Maalesef çok üzgünüm ki, suyun üzerinden, insan hayatı, toplum sağlığı üzerinden negatif bir şekilde anti propaganda yapan bir grup var. Bu grubun sosyal medya üzerinden nasıl yalan ve yanlış haberleri yaydığına şahit olduk. Türkiye bir hukuk devleti ve ben bu yalan yanlış haberi yapan, yayan herkes için büyükşehir belediyesi olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Ben bunun takipçisi olacağım. Maalesef olmayan haberi yaparak toplumda bir kafa karışıklığı yapmak ve bunun üzerinden de kendine göre bir alan açma noktasında zaman zaman bu sorunları yaşıyoruz. Benim halkımızdan isteğim lütfen bizim dışımızda bir haber kaynağına güvenmesinler. Biz zaten gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Gerekli bilgilendirmede de suyumuzla ilgili herhangi bir spekülasyon yoktur.” şeklinde konuştu.

"Su israfına dikkat edelim"

Su ile ilgili büyük yatırımların devam ettiğini ve küresel ısınmadan dolayı da özellikle bölgenin yaşadığı kuraklıklar nedeniyle suyla ilgili yapılması gereken bütün yatırımların devam ettiğini de bildiren Şahin, vatandaşları su israfı noktasında uyararak son olarak şunları kaydetti:

“Elbette suyla ilgili yapılması gereken büyük yatırımlar var. Yüksek rakımdan yeni su getiriyoruz. Ve B planı olarak da Fırat üzerinde çalışıyoruz. Halkımızdan tek isteğimiz biz bölgemizde suyumuzla ilgili su kaynağımızla ilgili zengin değiliz. Vatandaşların su tasarrufu yapmaları. Bir damla suya bir damla altın olarak bakmalarını istiyoruz. Elbette her alanda kullanmalıyız, çevre temizliği, bedensel temizlik ama bunu yaparken de israf etmeden ve verimli bir şekilde kullanmaları için vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz. Kötü niyetli olan, bunun üzerinden algı operasyonu yapanların da iki elim yakasında olacak ve hesabını soracağım.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.