Tahliye olan Yusufinin annesinin yüzü güldü

Tahliye olan Yusufinin annesinin yüzü güldü

İslami faaliyetlerinden dolayı tutuklanan ve geçen hafta denetimli serbestlik yasasından yararlanarak çıkan Yusufi uzun bir aradan sonra evinde yaşadığı bayram hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde İslami faaliyetlerinden dolayı 2009 da tutuklanıp cezaevine konulan ve denetimli serbestlik yasasından yararlanan çıkan Veysi Çakmak, cezaevi sonrası ilk değerlendirmelerini İlke Haber Ajansına yaptı.

Yaşadıkları sıkıntıların Allah rızası için olduktan sonra kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bundan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Çakmak, cezaevinde geçirdiği bayramların ise cümlelerle ifade edilemeyecek kadar güç olduğunu söyledi.

Çakmak, “ Bazı şeyleri yaşamak gerekir. Ailelerinin yaşadığı sıkıntılar, ayrılık ve içinde bulunduğu ortamların kendilerine cezaevinde bayramları daha hüzünlü kıldığını belirten Çakmak, bu bağlamda cezaevinde bayramlarının hep buruk geçtiğini söyledi.

Cezaevine hep suçluların girdiğinin zan edildiği, ancak kendilerinin bunun böyle olmadığını en açık şekilde ortaya koyduğunu belirten Çakmak,  sözlerine şöyle devam etti:

“Ortada tek bir suç dahi yoktu. Bazen düşünür ve şöyle söylenirdim: Devlet’in dairesine bir taş atmadık, kimseyle kavga etmedik. Bunlar bir yana küçüklüğümden beri devam ettiğim camide Kur’an dersi almak veya İslami faaliyetlerde bulunmak nasıl olurdu da suç sayılırdı. İşte o gün anladık ki bizim aslında inancımız suç sayılmış ve inandığımız değerler yargılanır olmuştu.” ifadelerini kullandı.

Oğlu Veysi’nin İslami hizmetlerinin dışında bir suçu olmamasının kendileri için verilen en büyük onur tablosu olduğunu belirten anne Kadriye Çakmak ise, “Zalimlerin tahtının yıkılması için beddua ediyorum. Allah’ım bu sevinci bekleyen tüm Müslümanlara nasip etmesin ve bu zulmü onlara reva görenlerin mahşerde yüzlerini karartsın, bizim hakkımızı onlardan alsın.” şeklinde konuştu.  (Ramazan Şefkatlı - İLKHA )








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.