Takvim Gazetesi'nden çarpıcı başlık

Takvim Gazetesi'nden çarpıcı başlık

Takvim Gazetesinden bugün yer alan 'Kan Kardeşler' başlıklı haberde Şırnak'ta yaşanan katliama dikkat çekilerek doğan medyasının HDP katliamının görmezden gelindiği vurgulandı. işte o haber...

HDP doğuda bir kez daha silah kullandı. Kendisine oy vermeyenleri kaleşnikofla tarayarak katletti. Bu haberi göremeyen Aydın Doğan'ın medyası, Demirtaş'ın İstanbul mitingini, Türk bayrağı sallayan partilileri kullanarak verdi

PKK ile açıktan işbirliğine giren HDP'nin Aydın Doğan'a ait medya organları tarafından desteklendiği dün bir kez daha gözler önüne serildi. israil ile aynı günlerde kurulan Hürriyet gazetesi, Yeni Türkiye'nin önüne geçmek için HDP'ye destek verirken, kan dökmekten çekinmeyen parti sempatizanlarının masum iki kişiyi kaleşnikofla tarayarak katletmesini ise görmezden geldi. Son dönemde açıktan teröre destek verdiği ve darbe çağrısı yaptığı halde neredeyse her gün açıklama yayınlayarak, "Biz tarafsızız. Ne alakası var. Öyle demek istemedik" diyerek kıvırmaya çalışan Hürriyet, HDP'lilerin yaptığı katliamı partiden bağımsız bir şekilde sundu.

ÖNCE DHKP-C ŞİMDİ DE PKK

Olayda Şırnak'ın Kozluca Köyü'ne giden HDP'lilerden S.T. isimli şahıs kaleşnikofla köylüleri taramış, saldırıda Hüda-Par üyesi Muhammed Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan'ın hayatını kaybetmişti. Batı'da barış güvercini diye seçmene yutturulmak istenen HDP'nin doğuda ise kendisine oy vermeyenlere silahla, tehditle ve ölümle karşılık vermesi ise DHKP-C'den sonra PKK'yı da desteklemeye başlayan Hürriyet'in yayın etiği anlayışına takıldı. Aydın Doğan'ın gazetesi bu olayı HDP'den bağımsız bir şekilde sadece "2 Hüda-Par'lı saldırıda öldü" diye haberleştirdi. Aydın Doğan ve Selahattin Demirtaş'ın kan kardeşliği bu haber ile perçinleşti. HDP'nin cinayetlerini görmezden gelen Aydın Doğan medyasının bir diğer yayını Radikal, partinin dünkü İstanbul mitingini ise elinde Türk bayrağı taşıyan HDP'lileri ön plana çıkararak vermeyi tercih etti.

HDP VE PKK'YA ÖFKE

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Kozluca Köyü'nde, HDP'lilerin silahlı saldırısı sonucu öldürülen 2 Hüda-Par üyesinin cenazesi defnedildi. Muhammed Şerif Şimşek (34) ve Abdulcelil Talayhan'ın (38) cenazesi, uzun araç konvoyu eşliğinde köye getirilirken, namazın ardından cenazeler köy mezarlığına, tekbir ve dualar eşliğinde defnedildi. Defin sırasında, PKK, KCK, HDP aleyhine slogan atıldı. Jandarma tarafından köyde alınan geniş güvenlik önlemi ise gün boyunca devam etti.

TERÖRE DESTEK İÇİN

Kandil'den yönetilen HDP'nin kanlı eylemlere ortak olması üzerine sosyal medya ve büyük şehirlerde PKK'nın son dönemde yaptığı katliamları hatırlatan afişler paylaşıldı. Büyük ilgi gören afişlerde PKK'nın kalleşçe katlettiği vatandaşlarımıza yer verilirken, "Katillerimizi sevindirmek istiyorsanız HDP'ye oy verin" ifadesi kullanıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.