Taliban Afganistan'ın kuzeyinde 2 ilçeyi ele geçirdi

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde 2 ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'ın kuzeyinde ilerleyişini sürdüren Taliban, Bala Murgab ve Ab Kameri ilçelerini ele geçirdiğini açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamaya göre, Taliban Badgis kentinin Bala Murgab ve Ab Kameri ilçelerini büyük ölçüde ele geçirdi.

Badgis kentinde Taliban ile Kabil hükümeti arasında çatışmaların gittikçe şiddetlendiği belirtiliyor. Çatışmalar geniş bir alana yayılırken, Badgis kentinin Türkmenistan sınırında kırsal alanda bulunan askeri noktalara düzenlediği saldırıları arttıran Taliban, burada hâkimiyet sağladıktan sonra merkezlere yöneldi. Kentin Bala Murgab ve Ab Kameri ilçe merkezlerinin büyük ölçüde ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, merkezdeki tüm askeri noktaların ele geçirildiğini ve onlarca askerin vurulduğunu, çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiğini belirtti.

Mücahid, hükümete bağlı güçlerin ciddi kayıp verdiğini ve ilerlemeye devam ettiklerini ifade etti.

Kabil hükümeti ise söz konusu açıklamaları yalanladı. Bölgedeki yerel kaynaklar, 2 ilçenin ele geçirildiğine dair bir bilgi aktarmazken, bölgede çatışmaların şiddetlendiğini ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin ağır kayıplar verdiğini yazdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.