Taliban WHO ve Kızılhaç'ın çalışmalarını durdurdu

Taliban WHO ve Kızılhaç'ın çalışmalarını durdurdu

Taliban, Afganistan’da kontrolü altındaki bölgelerde Dünya Sağlık Örgütü ve Kızılhaç'ın çalışmalarını “bazı şüpheli eylemleri” gerekçesiyle durdurdu.

Taliban, Afganistan’da kontrolü altındaki bölgelerde Dünya Sağlık Örgütü ve Kızılhaç'ın çalışmalarını “bazı şüpheli eylemleri” gerekçesiyle geçici olarak durdururken, söz konusu örgütlerdeki çalışanların güvenlik güvencesini de kaldırdı.

Taliban, Dünya Sağlık Örgütü çalışanlarının aşı kamplarında “bazı şüpheli eylemlerde” bulunduğunu, Kızılhaç’ın ise verdikleri sözleri uygulamadığını belirtti.

Açıklamada “İslami Emirlik’in kontrolündeki bölgelerde iki örgütün operasyonları bir sonraki emre kadar durdurulmuştur. Mücahitler, bu örgütlerin liderlerini korumaktan sorumlu olmayacaktır.” denildi.

Taliban geçen Ağustos ayında da Kızılhaç’ın güvenlik güvencelerini geri çekmiş ve yardım komitesini, Afgan hapishanelerindeki mücahitlere tıbbi yardım sağlama ve gözaltı şartlarını inceleme yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlamıştı.

Katar’da Taliban’ın gayri resmi siyasi bürosunda Kızılhaç yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Ekim ayında yasaklar kalkmıştı.

Taliban, Afganistan’ın 407 bölgesinin yarısından fazlasını kontrol ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.