"Tam 34 bayramdır oğlum yanımızda değil"

"Tam 34 bayramdır oğlum yanımızda değil"

1998 yılında FETÖ'nün kumpasları sonucu aylarca gözaltında kalıp, işkence gören Nuri Arslan'ın yaşlı anne-babası 34 bayramdır oğullarından ayrı geçirmenin hüznünü yaşadıklarını söylediler.

FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından İslami hizmetlerinden dolayı kurulan çeşitli kumpaslar sonucu 1998 yılında cezaevine konulan Nuri Arslan’ın ailesi adalet bekliyor. Oğlunun FETÖ mağduru olduğunu söyleyen Arslan’ın yaşlı annesi ve babası tam 17 senedir oğullarının hiçbir bayramda yanında olmadığı için bayramlarının hüzünlü geçtiğini söyledi.

1998 yılında islami hizmetlerinde dolayı yakalanıp Kocaeli Kandıra F tipi Kapalı Cezaevine konulan Nuri Arslan yıllardır suçsuz yere cezaevinde yatıyor. Arslan’ın yaşlı annesi ve babası oğullarının FETÖ’cü polis, asker ve hakimlerin yaptıkları kumpaslarla sadece camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için ceza aldığını söyleyerek hükümetten yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Oğlunun İslami kimliğinden dolayı yakalandığını belirten yaşlı baba Murat Arslan, “Benim oğlum 17 senedir benim oğlum yakalanmış. Benim oğlumun hiçbir suçu yoktu. Sadece namaz kılıyordu. Cami’de Kur’an okuyordu. Bende onun babasıyım. Bende namaz kılıyorum, bende oruç tutuyorum ve Kur’an okuyorum. Bunlar suç değil. Burası Müslüman ülkesi.” diyerek yetkililere seslendi.

"17 senedir hiçbir bayram oğlumu yanımda görmedim"

34 bayramdır oğlunu göremediğini belirten Arslan, “Benim ciğerim yanıyor. Ben oğlumu görmüyorum. İçim yanıyor. Gece-gündüz ağlıyorum. Benim oğlumun bir defa dosyasına bakın. Acaba suçu nedir. Ne için yakalanmış ve tutuklanmış? Anlamadım. Neden bu kadar ceza vermişler. Bugün bayramdır. Herkesin çocukları babasının bayramına gidiyor. 17 senedir hiçbir bayram oğlumu yanımda görmedim. 34 bayramdır oğlum yok. ”ifadelerini kullandı.

"Benim oğlum sadece FETÖ mağduru"

Oğlunun dosyasının açılmasını ve yeniden yargılanmasını isteyen Arslan, “Benim oğlum sadece FETÖ mağduru, FETÖ’nün polisleri, hakim ve savcıları sadece benim oğlumu değil. O dönemde başka kişileri de cezalandırmışlar. Hepsi 30 sene ceza almış. Acaba bu kadar insanın suçu nedir? Oğluma ve arkadaşlarına bu kadar ceza vermişler. 2 ay önce görmediler mi FETÖ ne yaptı. Yine Müslümanlar, darbeye karşı ayağa kalktı. Başka kim darbeye karşı duracaktı. Sadece Müslümanlar ancak darbeye karşı çıkar. Ben oğlumun sadece suçunu öğrenmek istiyorum. Oğlumun suçu varsa kalsın cezaevinde. Ama oğlumun bir suçu yoksa tam 17 sene oldu. Benim şimdi oğlumun torunu olmuş. Tutuklandığında çocukları hepsi küçüktü.” şeklinde konuştu.

"Bizde artık bayramlarda oğlumun yanımızda olmasını istiyoruz"

34 bayramdır oğlu yanında olmadığı için bayramlarının buruk geçtiğini belirten anne Hatun Arslan ise oğlunun FETÖ’cü polis, asker ve hakimlerin yaptıkları kumpaslarla sadece camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için ceza aldığını söyleyerek hükümetten yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Hatun Hanım, “17 yıldır benim oğlum cezaevine atılmış. Oğlum cezaevine girdiğinde çocukları henüz çok küçüktü. Kirada oturuyorlardı. Hepimizi perişan ettiler. Oğluma iftira attılar. Başımıza gelmeyen kalmadı. Bizim doğru dürüst bir hayatımız yok. Torunlarım yıllardır babasız kaldılar. 17 yıldır her gün üzüntü içerisindeyiz. Tam 34 bayramdır oğlum bayramlarda yanımızda değil. Bizde artık bayramlarda oğlumun yanımızda olmasını isterdik. Oğlumun görüşüne her gittiğimizde bizi onunla bile görüştürmüyorlardı. Bizim başımıza neler getirdiler. Kafirlerden bile beterdiler. Kafirlerden daha beter bize davranıyorlardı.” diye konuştu.

"Oğlum günlerce işkence altında kaldı"

Oğlunun günlerce işkence altında kaldığını belirten acılı Anne Hatun, “Oğlum yakalandığında tam 40 gün boyunca oğlumu göremedim. Ondan bir haber alamadık. Benim oğlumun suçu neydi? O da insan değimliydi? O da Müslüman değimliydi? Benim oğlumun tek suçu Müslüman olmaktı. Bizde isteriz ki oğlumuz bayramlarda yanımızda olsun. Ciğerimiz yanıyor. Bizde isteriz ki oğlumuz bayramlarda gelip elimizi öpüp bizim bayramımızı yapsın.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.