Tanker faciasında ölümler artıyor

Tanker faciasında ölümler artıyor

Dün gece Diyarbakır-Bingöl Karayolunda LPG yüklü tankerin alev alması sonrası meydana gelen patlamada yaralanan 66 kişiden Şanlıurfa'ya sevk edilen hastalardan bir kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı ise 70 olarak güncellendi.

HABER MRK - Diyarbakır-Bingöl Karayolunun 90'ıncı kilometresi Abalı Karakolu mevkiinde sızıntı sonucu alev alan LPG yüklü TIR’da meydana gelen patlamada yaralananlardan Hatay doğumlu Adem Dövüşkan, sevk edildiği Şanlıurfa ilçesi Viranşehir Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Bu ölümle beraber resmi olarak açıklanan ölü sayısı 2’ye yükselirken, Diyarbakır'da tedavi görenlerden birinin daha hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu bilginin teyid edilmesi durumunda hayatını kaybedenlerin sayısının 3 olacağı vurgulandı. Daha önce 66 olarak belirtilen yaralı sayısı ise 70 olarak güncellendi.

Hayatını kaybeden Adem Dövüşkan’ın (21) cenazesi askeri helikopterle Viranşehir Devlet Hastanesinden alınarak ailesine teslim edilmek üzere Hatay’a götürüldü.

İsimleri belirlenen yeni yaralılar şunlar:

  • İbrahim Dalkılıç
  • Mahmut Kocakaya
  • Bedirhan Akkuş

Ayrıca Diyarbakır’da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılar komşu illere sevk edilmeye devam ediyor.

Son olarak Diyarbakır Gazi Yaşargil  Araştırma Eğitim Hastanesinde tedavi altına alınan hastalardan; Emrah Yetkin Malatya’ya, İbrahim Dalkılıç, Mahmut Kocakaya Gaziantep’e Nurgül Kırmaz Adana’ya, ve Sinan Aluç’un ise Ankara’ya sevk edildiği öğrenildi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesinde bulunan diğer yaralıların ise ailelerinin talepleri doğrultusunda sevk edilmeleri gerekli imkânın sağlandığı ifade edildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.