Taraf, Tüm Cemaatlerin Kodlandığını İddia Etti

Taraf, Tüm Cemaatlerin Kodlandığını İddia Etti

Taraf Gazetesi, Gülen Örgütü'yle birlikte, Menzilciler, Süleymancılar, İsmailağa, İskenderpaşa ve Nurcuların da örgüt kapsamına alındığını iddia etti.

Taraf Gazetesi, tarihin en uzun MGK toplantısında alınan karar doğrultusunda, güvenlik birimleri “legal görünümlü illegal yapılar”la ilgili bir çalışma yaptığını iddia etti.

İddiaya göre, güvenlik birimleri tarafından yapılan çalışmada, devlet içinde yapılanan cemaatler ve topluluklar, “bir çatı örgütü” adı altında toplandı. Bu örgütün adı ise “Paralel Devlet Yapılanması” oldu.

Örgütün bir de fraksiyon ayağı bulunuyor. Yani cemaatlerin ve toplulukların isimlerine göre paralel devlet yapılanması değişik kollara ayrılıyor. Örneğin şemada Fethullah Gülen grubuna PDY-PÖ ismi verildi. Ve açılımı da Paralel Devlet Yapılanması-Pensilvanya Örgütü olarak belirlendi. Bunun dışında Menzil tarikatı, PDY-MÖ, Süleymancılar grubu da PDY-SÖ ismiyle anıldı. Yine aynı taslak çalışmada, Çarşamba cemaati, PDY-ÇÖ ismiyle, Paralel Devlet Yapılanması-Çarşamba Örgütü ismini alırken, Nur cemaati de PDY-NÖ ismi verildi.

Öte yandan devlet içinde yapılanan örgütler arasında, masonlar ve ülkücüler de bulunuyor. Devlet içinde güçlü olan kadroları bulunan örgütlerle ilgili yapılan çalışmada, her iki gruba ait kişilerin sayısının fazla olduğu görüldü. Bunun üzerine, söz konusu gruplar da “Paralel Devlet Yapılanması” olarak kabul edildi. Yani, cemaatler, ülkücüler ve masonlar, “legal görünümlü illegal” yapılar olarak tek çatı altında toplanmış oldu. Söz konusu çalışmanın ne kadarının Bakanlar Kurulu’nda kabul edileceği henüz bilinmiyor. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.