Taraf’ın ‘Yalan maskesi” düştü! “Haberin yüzde doksanı yalan” video

Taraf’ın ‘Yalan maskesi” düştü! “Haberin yüzde doksanı yalan” video

Taraf Gazetesi’nde yayımlanan “Mardin’de köylüleri IŞİD korkusu sardı, Maskeliler gece kapıları çalıyor.” başlıklı haberin tamamen yalan olduğu ortaya çıktı. İLKHA’ya konuşan Kılduman Köyü Muhtarı Zeynettin Zamur, Taraf’ın ‘Yalan Maskesini’ düşürdü.

Taraf Gazetesi’nde Remzi Budancir imzasıyla dün yayımlanan “Mardin’de köylüleri IŞİD korkusu sardı” haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Söz konusu haberin yayımlanmasının ardından İlke Haber Ajansına ( İLKHA) konuşan Kılduman Köyü Muhtarı Zeynettin Zamur, telefonla görüştüğü muhabirin sözlerini çarpıtarak verdiğini ifade etti.

Haberde geçen bir ifadenin kendisine ait olmadığını aktaran muhtar Zamur, Ak Ziyaret ile Kulduman deresi arasında IŞİD’ın kamp kurup eğitim verdiği yönünde bir beyanatının kesinlikle olmadığını vurguladı.  

“Haberin yüzde doksanı yalan”

Birilerinin bölgeyi savaş alanına çevirmeye çalıştığını e getiren muhtar Zamur, şunları söyledi; “Remzi adında birisi beni telefonla aradı ve gazeteci olduğunu söyledi. ‘Kapı çalmalarıyla ilgili bir haber çıkmış’ dedi ve ‘Bu nedir?’ diye sordu. Bende, ‘Annem birinin kapımızı çaldığını söyledi. Bende dama çıkıp baktım kimseyi göremedim. Sadece koşma seslerini duydum. Bağa doğru kaçtılar. Bizde köylü olarak arkasından kaçtık. Bir iki el ateş açtık. Hırsız da olabilir. Sonra jandarmayı aradık. Jandarma geldikten sonra her yeri didik, didik aradık ama bir şey bulmadık.’ dedim. O gazeteci bu sözlerimi çarpıtarak verdi. Böyle gazetecilik olmaz ki… Yapacaksa doğru dürüst gazetecilik yapsın. Adam haberi şişirmiş ve saçma sapan şeyler yazmış. Maskeli yazmış bilmem başka bir şeyler yazmış bu haberin yüzde doksanı yalan. Birilerinin kapımın çalması doğru kaçtıkları kovaladığımız doğru ama ne şahısları gördük nede giyim kuşamlarını gördük. Sadece koşma sesleri duyduk. Haber saptırılmış başka yerlere çekmeye çalışılmış. Bizim herhangi bir siyasi partiyle işimiz olmaz kendi halimizde çiftçilikle uğraşıyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Görmediğin bir şeyi isim takamasın ki kim olduğunu bilmiyoruz. Hırsız da olabilir herhangi biri olabilir. Maskeli diye böyle bir ibare kullanmamışım. Birileri Doğu ve Güneydoğu’yu savaş alanına çevirmeye çalışıyorlar ama öyle değil. Bizim buranın insanına yazık. Bu tür yalan dolanla milleti kışkırtmaya çalışıyorlar.”

IŞİD kampı iddiası

Haberdeki IŞİD kampı iddiasına da değinen Muhtar Zamur, “Bizim köy ile Akziyaret arası o kadar yakınki bir el feneriyle aydınlatabilirsin. Çocuk oyuncağımı burada IŞİD kampı olacak. Zaten Mardin Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra köyümüz mahalle oldu. Düşünün bir şehrin içinde kamp ihtimali var mı? Yok. Mümkün değil bu haber tamamen saptırılmış.” dedi.

“Cami imamımız gözlerinden ameliyat olduğu için camiye gidemiyor”

Haberde köy imamının korkudan camiye gidemediği iddiasına da açıklık getiren Zamur, “Cami imamız 65 yaşında ve gözlerinden katarakt ameliyatı olmuş.  İmam’ın evi zaten camiye bitişik, evin kapısından caminin içerisine giriyor. Ameliyat olduğu için camiye gidemiyor. Zaten hastane raporu var. İsteyen hastaneden araştırabilir. Hala ziyaretçileri gidip geliyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yalanlamada kaymakamlıktan

Konu ile ilgili Kızıltepe Kaymakamlığı da yazılı bir açıklama yaptı. Haberin yalanlandığı yazılı basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “26 Mayıs 2015 tarihli Taraf Gazetesi’nde “Mardin’de köylüleri IŞİD korkusu sardı, Maskeliler gece kapıları çalıyor.” baskılı haber içeriğinde Kılduman Köyü Muhtarı Zeynettin Zamur’a atfen iddia edilen hususların ilgili muhtar tarafından yalanladığı üzere ilçe sınırlarımız içerisinde vuku bulmadığı saygıdeğer kamuoyuna arz ederiz.”

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler