"Tarih bu kan lekesini silmeyecek"

"Tarih bu kan lekesini silmeyecek"

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Bayram Sakartepe, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılması sonucu yaşanan vahşeti nefretle kınadıklarını söyledi.

İZMİR - Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Mısır'da darbecilerin yaptığı katliamı değerlendiren Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, insanlık vicdanının bu acıları asla unutmayacağını ifade etti. Tarihin bu kan lekesini silmeyeceğinin altını çizen Sakartepe, kazananın er ya da geç Mısır halkı ve Müslümanlar olacağını vurguladı.

 

Batı için ne demokrasinin, ne de milli iradenin hiçbir değeri olmadığını belirten Sakartepe, "ABD ve Batı dünyası başından beri sönük ve darbeyi adeta meşrulaştırıcı açıklamalarla askeri darbenin yanında yer almışlardır. Birleşmiş Milletler, Avrupa, ABD, insan hakları kuruluşları, İslam ülkeleri bu dramı ve vahşeti görmüyor. Bu yaşananlara 'dur' demiyor. Çok acıdır ki, şehit olan Mısırlıların kanları, İslam dünyasından darbecileri tebrik eden, alkışlayan ve darbeye sessiz kalanların üzerlerine de bulaşmıştır. Mısır'daki darbeyi tek başına değerlendirmek doğru olmaz. Çünkü devamlı yeni bir İslam ülkesinde kargaşa çıkarılmakta ve katliamlar işlenmektedir. İslam dünyasını kan ve gözyaşına boğanlar ile onların yerli işbirlikçileri sadece Mısır'ı değil, bütün İslam coğrafyasını sinsi ve kirli bir oyunla hedef almışlardır." dedi.

 

Türkiye Mısır Büyükelçisini geri çekmelidir
Türkiye Hükümetinin darbecilere yaptırım olacak ciddi adımlar atması gerektiğini belirten İl Başkanı Sakartepe, "Mısır'daki son katliamın ardından Türkiye Mısır Büyükelçisini hemen geri çekmelidir. Müslümanlar bir an önce kendi NATO'sunu, kendi BM'ni, kendi savunma teşkilatlarını kurmalıdır. Tüm dünyayı Mısır'da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağıyoruz. Darbeci ve cani yönetimin uluslararası kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. Darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz. Zalim darbeciler, akıttıkları masumların kanlarında boğulacaklarını unutmasınlar. Ve unutmasınlar ki, bütün çocukları öldürseler de elbet bir Musa sağ kalacak. Mısır'da onurlarıyla ve sabırlarıyla cesurca direnen tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz." şeklinde konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.