'Tarih milletlerin hatıra defteri gibidir'

'Tarih milletlerin hatıra defteri gibidir'

'Peygamberler Sempozyumu ve Eğil Tanıtım Günleri' programının ikinci oturumu, Peygamber kabirleri ile ünlü Eğil'de gerçekleşti.

DİYARBAKIR- Eğil ilçesinde gerçekleşen ‘Peygamberler Sempozyumu ve Eğil tanıtım Günleri’ programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının bu önemli değerlere sahip çıkması gerektiğini belirtti.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Eğil ilçe Kaymakamı Taner Bircan, Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ve Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç  katıldı.

 

“Bu belde kutlu bir beldedir”

Eğil ilçesinin tanınıp bilinmesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası ile ilgili gerekli soruşturmanın yapılacağını ifade etti.

 

Eker, “Bu belde kutlu bir beldedir. İslam tarihi ve insanlık için son derece önemli bir bölgedir. Bunu bilip ülkemizdeki vatandaşlara ve insanlığa aktarmak bizim için önemlidir. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının bu önemli değerleri bilmesi ve koruması gerekir.” açıklamasını yaptı.

 

“Tarih milletlerin hatıra defteri gibidir”

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır’ın İslam tarihi içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

 

‘Tarih, milletlerin hatıra defteri gibidir’ diyen Kıraç, “Biz, şu an hatıra defterinin ilgili sayfalarını açıyoruz. Diyarbakır’ın bölgemiz, ülkemiz ve İslam alemi için ne kadar önemli bir kavşak noktası olduğunu görüyoruz. Bölgemiz, 639 yılında Halid bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman ile İslam’la tanışmıştır. Bu coğrafya, rahmet kapıları sonuna kadar açılan bir coğrafyaya dönüşmüştür. Kuran-ı Kerim’de ismi geçen 25 peygamberden ikisi, Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa, burada metfundurlar.” ifadelerini kullandı.

 

Kabir bahçesinde bulunan resim sergisini gezen Eker ve beraberindekiler, Soma’da hayatını kaybeden işçiler için Cebel-i Nur Cami’sinde gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Bakan Eker, beraberindeki grup ile öğle yemeğini yedikten sonra ‘OSB Doğalgaz Açılış Töreni’ne katılmak için hareket etti. (Hamza Adiyaman/Mustafa Bikeç – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler