"Tarih Palu'dur, Palu Tarihtir" Projesinin temeli atıldı

"Tarih Palu'dur, Palu Tarihtir" Projesinin temeli atıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinin özellikle turizm alanındaki kalkınmasını tetikleyecek olan, "Tarih Palu'dur, Palu Tarihtir" adlı projenin temeli atıldı.

ELAZIĞ- Palu ilçesinin özellikle turizm alanındaki kalkınmasını tetikleyecek olan, “Tarih Palu'dur, Palu Tarihtir” adlı proje, Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli ve 36 ilçeden sunulan 40'a yakın proje arasında yapılan bağımsız değerlendirme sonucu 2. Proje olarak onaylanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı ile Palu Kaymakamlığı arasında sözleşmesi imzalanmıştı. Proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansından 1 milyon 100 bin TL destek alınarak Çarşıbaşı Hamamı ve Alacalı Mescidin restorasyonu ile tanıtım ve görünürlülük gibi diğer faaliyetler gerçekleştirilecek.

 

Sözleşmesi imzalanan, "Tarih Palu’dur, Palu Tarihtir” projesi kapsamında Çarşıbaşı Hamamı ile Alacalı Mescidin restorasyon ihalesi yapılmıştı. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kazı çalışması başladı.

 

Restore edilecek olan Çarşıbaşı Hamamı ve Alacalı Mescidin ana hatlarının ortaya çıkması için keşif kazıları başladı. Keşif kazıları Elazığ Müze Müdürlüğünün arkeoloji ekibi denetiminde devam ediyor. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler