Tarihi Akdamar adası gidecek suyla hayat bulacak

Tarihi Akdamar adası gidecek suyla hayat bulacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünün projelerinden olan Akdamar Adası'na tatlı su götürme çalışmaları ile adadaki su sorunu tarihe karışıyor.

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan tarihi Akdamar Adasına içme suyu götürülme ihalesi sözleşmesi Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile işi yüklenen firma arasında düzenlenen törenle imzalandı.

Akdamar Adasında düzenlenen imza törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Van Valisi Zorluoğlu, Van halkının özlemle beklediği büyük projeleri tek tek uygulamaya koyduklarını belirtti.

2018 yılının Van Büyükşehir Belediyesi açısından mega ve vizyon projelerin vücut bulacağı bir dönem olacağını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Akdamar Kilisesi ve Akdamar Adası da ilimizin turizm anlamında marka değerlerinin başında geliyor. Geçtiğimiz yıl Akdamar Adası'nı 120 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise geçen yıldan fazla ziyaretçi oldu. Tahminlerimiz bu yılsonuna kadar 150 bin ziyaretçinin olması yönündedir. Adanın en önemli ihtiyacı olan tatlı su ihtiyacını gidermek üzere projemizi hazırladık. İhalesini yaptık. Bugün de yüklenici firmayla sözleşmemizi imzaladık.” dedi.

“Projenin maliyeti yaklaşık 5 milyon lira”

Proje kapsamında 4 bin metresi Van Gölünün altında olmak üzere yaklaşık 33 bin metre boru hattı döşeyerek Akdamar Adasına tatlı su götüreceklerini dile getiren Zorluoğlu, “Diğer taraftan Gevaş ilçemizde su sorunu yaşayan Dokuzağaç Mahallesine, yazlıkların bulunduğu birçok alana da su getirmiş oluyoruz. Projenin tamamlanmasıyla inşallah güzide turizm merkezi Akdamar Adası, yapacağımız ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarıyla sadece bahar aylarında değil, yıl boyunca yeşilliğini muhafaza edecektir. Projeyi uygulamaya başladık. Bu yıl içerisinde projeyi tamamlamayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler