Tarihi çeşmeye yazık oluyor

Tarihi çeşmeye yazık oluyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bulunan ve 15 yıl öncesine kadar da ilçe halkının büyük oranda su ihtiyacını karşılayan tarihi çeşme bakımsızlıktan adeta atıl duruma geldi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan ve bir zamanlar tüm Dicle halkının su ihtiyacını karşılayan tarihi çeşmesinin suyu bakımsızlık ve ihmalkarlıktan dolayı yıllardır boşuna akıyor.

 

Çevreden sızan pis suların suyunu kirlettiği tarihi çeşmenin kullanılamaz duruma gelmesine tepki gösteren Dicleliler, yıllardır boşuna akan suyu kullanamamaktan şikayetçi.

 

Tarihi çeşmenin sahipsizlikten atıl duruma düşmesine tepki gösteren ilçe halkı, belediyenin bir an önce tarihi çeşmeyi bakımdan geçirerek halkın hizmetine sokmasını talep etti. İlçe halkı tarihi çeşmenin suyunun temizlenip tekrar kullanılabilmesini dört gözle beklediklerini ifade etti.

 

İlçenin alternatif tek su kaynağı ama…
Dicle ilçesi Yeşiltepe Mahallesinde bulunan tarihi çeşmenin Dicle halkının su ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirten Vedat Öztutuş, çeşme suyunun oldukça bol olduğunu ve böylesi bir kaynağı bu güne kadar niçin temizlemek için bir girişimde bulunulmadığına bir anlam veremediğini söyleyerek yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

 

20 yıla yakın bir süredir bu civarda esnaflık yaptığını söyleyen Nuri Uçar, ise “Çeşmenin suyu çok fazla. Dicle’ye su pompalayan motorlar bozulsa Dicle halkının içecek su ihtiyacını karşılayacak hiçbir su kaynağının bulunmadığı böylesi bir durumda bu tarihi çeşmenin bu şekilde atıl bırakılması doğru değildir.” ifadelerini kullanarak yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.

 

Tarihi çeşme son olarak 15 yıl önce Dicle eski bağımsız Belediye Başkanı Behrun Aygören tarafından temizlenmiş, fakat yarıda bırakılan temizleme çalışması sonradan gelen BDP'li belediye tarafından devam ettirilmemişti. (Ferhat Alpaslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.