Tarihi İpek Yolu 134 gün sonra trafiğe açıldı

Tarihi İpek Yolu 134 gün sonra trafiğe açıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasının ardından tarihi İpek Yolu da trafiğe açılmış oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle 134 gündür trafiğe kapalı olan tarihi İpek Yolu, ilçedeki yasağın kısmi olarak kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Yasakla birlikte Irak’a gitmek için Midyat karayolunu kullanan TIR şoförleri, yasağın kaldırılmasıyla tarihi İpek Yolu’nu kullanmaya başladılar.

İpek Yolu’nun açılmasına çok sevindiklerini anlatan tır şoförleri, aylardır bu anı beklediklerini söyledi.

Kızıltepe’den Kuzey Irak’ın Zaho kentine yük götürdüğünü söyleyen Muammer Yıldırım, “5 aydır Nusaybin’den geçen tarihi İpek Yolu kapalı olduğundan Mardin Midyat üzerinden Irak’a gitmek zorunda kalıyorduk ancak o yol çok kötüydü. Nusaybin yolu açıldı, çok sevinçliyiz. Bu yol bizim için daha rahat.” dedi.

Ahmet Yıldırım ise şöyle konuştu: “5 aydır çok mağdur olduk. Midyat karayolunu kullanıyorduk. O yol çok kötüydü; hem dar, hem bozuk, hem de çok virajlıydı. Özellikle biz TIR şoförleri olarak çok sıkıntı çektik. Midyat yolundan Irak’a giderken kaza yaptım, arabanın bana düşen payını satmak zorunda kaldım, çok mağdur oldum. Allah’a şükür Nusaybin yolu açıldı çok sevinçliyim. Mardin’den Irak’ın Zaho kentine un götürüyorum.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan, M. Salih Keskin- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.