Tarihi İspey Pazarı tekrar kuruldu

Tarihi İspey Pazarı tekrar kuruldu

Operasyonların sona ermesinin ardından hayatın normale döndüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi İspey Pazarı uzun süren bir aradan sonra tekrar kuruldu.

Operasyonların sona ermesinin ardından hayatın normale döndüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan alım gücü yetersiz olan insanların adresi olan tarihi İspey Pazarı 6 aylık bir süreden sonra tekrar açıldı.

100 yılı aşkındır sabit noktada kurulan pazarda maddi imkânları yetersiz olanlar pantolon, kazak, gömlek, ayakkabı ve ceketleri bir ila 10 lira arasında satın alabiliyor.

Diyarbakır’ın tarihi ikinci el pazarı olan İspey Pazarı’nda tezgâh kuran esnaf, çatışmaların meydana geldiği dönemde pazarda tezgâh kuramadıklarını söyledi.

Kapalı oldukları süre zarfında büyük mağduriyetler yaşadıklarını dile getiren Pazar esnafından Mehmet Nas, Mardin Kapı bölgesinin kapalı olmasından dolayı alışverişin az olduğunu ifade etti.

Meydana gelen çatışmalar nedeniyle 6 ay kapalı olduklarını hatırlatan Nas, “Mardin Kapı kapalı olduğundan dolayı köylerden gelen müşterilerimiz buraya alışverişe gelemiyorlar. Köylüler artık ilçe garajı bölgesinde alışveriş yapıyor. Biz de burada bu şekilde iş yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Tezgâhında ayakkabı, gömlek, takım elbise, çocuklar ve kadınlar için giysiler bulunduğunu söyleyen Nas şöyle devam etti: “Bize gelen eski elbiseleri satın alıyoruz. Elbiselerdeki yırtıkları tamir ettikten sonra satışa çıkarıyoruz. Müşterilerimizin çoğu işçi ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlardır. Şimdi eskiye göre daha az iş yapıyoruz. Hem bölgemizdeki çatışmalardan, hem de piyasaların durgunluğundan dolayı fazla işlerimiz olmuyor.” (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler