Tarihi Kasimiye Medresesinde namaz etkinliği

Tarihi Kasimiye Medresesinde namaz etkinliği

​Mardin'de Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der tarafından, Tarihi Kasimiye Medresesinde 'Hayat namaz ile güzeldir' etkinliği düzenlendi.

Mardin'de Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dostluk, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Dost-Der) tarafından, 'Hayat Namaz ile Güzeldir' etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu ile Kur'ân Nesli Platformu tarafından "Ağustos Ayının, Namaz Ayı" ilan edilmesinin ardından Dost-Der binasında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, yaklaşık 100 kız ve erkek çocuğa 15 gün boyunca namaz eğitimi verildi.

Eğitimi tamamlayan çocuklar, "Namaz Dinin Direğidir", "Namaz Kötülüklerden Alıkoyar", "Namaz En Büyük İbadettir" yazılı dövizler taşıyarak tarihi Kasımiye Medresesi'ne geldi. İkindi namazını burada hep birlikte kılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Dost-Der Başkan Yardımcısı Ekrem Açılan, yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının 6 ile 10 yaş arasında ki çocuklara namazı öğretmek olduğunu vurguladı.

Eğitimin 15 gün sürdüğünü anlatan Açılan, şöyle devam etti: "Çocuklarımıza Diyanet görevlisi hocaların da yardımıyla 15 günlük bir eğitim sürecinde abdest, namaz ve bazı dini terimler ve adab dersleri verildi. Programın amacı temiz, ahlaklı ve imanlı bir nesil yetiştirmektir. Etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Bu tür programların toplum tarafından çok karşılandığını gördük. Hayat namaz ile güzeldir."

Fatih Akman ise bu tür etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Çocuklarımızın İslami ahlak ile ahlaklanması ve namazı içselleştirmesi açısından yönünde çok güzel bir çalışmadır. Bunu organize edenlerden Allah razı olsun. Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz." diye belirtti.

Çocuklardan Melekhatun Alkan, namaz ve Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini etkinliği çok sevdiğini söyledi.

Furkan Nas da, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler