"Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar"

"Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar"

Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi öğrenmeyenlerin onu tekrar yaşamak zorunda kalacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı" kapsamında Muş'un Malazgirt ilçesine geldi.

Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 946'ncı yıl dönümü törenle kutlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle geldiği alanda katılımcılara yönelik konuşma yaptı.

Malazgirt'te kazanılan zaferin 946'ncı yılını kutladıklarını hatırlatan Erdoğan, bu zaferin yeni bir istikbal kazandırdığını söyledi.

Erdoğan, "Bir elinde al bayrağı, diğer elinde yeşil sancağıyla Anadolu'ya Malazgirt'ten girip Avrupa'nın ortalarına kadar şanla şerefle ilerleyen ecdadımızla iftihar ediyoruz. Sultan Alparslan ordusunun önüne gittiğinde 'Şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun, zafer kazanırsak istikbal bizimdir.' demiştir. Bu zafer milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandırdı." dedi.

"Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar"

Tarihi öğrenmeyenlerin tekrar onu yaşamak zorunda kalacaklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Anadolu'daki hikâyemizin başladığı yeri, Malazgirt'i, yani şu toprakları asla unutmamalıyız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt zaferi uzun zaman ihmal edildi. Anadolu'daki varlığımızı bin yıl önceki Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Devleti yönetenler unutsa da millet unutmadı. Çarımızı yaptık, bugün millet Malazgirt'te. Gelecek sene Malazgirt zaferini burada bizzat yerinde, anlamına, mesajına uygun şekilde kutlayacağız."

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Erdoğan, "Ucu Pensilvanya'ya dayanan bu malum zatla 15 Temmuz'da milletim çok ciddi bir fatura ödetti onlara. 946 yıl olduğu gibi ezanımıza, bayrağımıza, geleceğimize sahip çıkarak, bu işgali boşa çıkarttık. Sultan Alparslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz'da onlarla mücadele ettik. Fatih Sultan Mehmet, 2'nci Abdülhamit kimlerle mücadele etmişse hedef aynı. PKK, FETÖ, DAEŞ birer piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikenlerin kullandığı araçtır. Bizim mücadelemiz araçlara karşı değil, onları kullananlaradır. Ağaç dallarıyla, yapraklarıyla gürler. Anadolu denilen çınar 80 milyon insanıyla, tarihiyle, kültürüyle, tüm zenginlikleriyle hamdolsun gürlemektedir. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bugün diyoruz ki gelin ecdadımızın yolunda gidelim. Umut dolu bir bahara dönüştürelim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Seçluklu Sancağı ve Malazgirt'in temsili anahtarı verildi. Erdoğan, daha sonra helikopterle ilçeden ayrıldı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler