Tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik

Tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik

Van’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin başkanlığında, “İstihdam Seferberliği” toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı çerçevesinde Van’da “İstihdam Seferberliği toplantısı” yapıldı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin yanı sıra, SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bicer, İŞKUR Van İl Müdürü Salih Serçe, İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan, SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü toplantı salonunda bürokratlarla bir araya gelen Bakan Yardımcısı Yegin, çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Yegin, “Kurmuş olduğumuz 12 kişilik grup ile her Cuma günü Türkiye’nin bir ilinde program yapıyoruz. Bugün Van’dayız ve bu hafta itibariyle 81 ilimizi tamamlamış olacağız. Bunun yanında Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik. Bunları da sahada anlatmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“Vergi ve primler konusunu hiç dert etmeyin”

Ciddi bir istihdam teşvikiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Yegin, “Çalışmak isteyene ve çalıştırmak isteyene vermiş olduğumuz çok net mesaj şudur: İş başı eğitim programlarımız, mesleki eğitim programlarımız, sigorta ve prim indirimlerimizin yanı sıra 2017 yılına özel olarak diyoruz ki, siz bir işe girin çalışın, işveren size maaşınızı versin, onun dışındaki vergi ve primler konusunu hiç dert etmeyin. Devlet 2017 yılı boyunca bunu karşılasın diyoruz. Bu çok önemli bir destektir” ifadelerini kullandı.

“Çok ciddi teşvikler var”

Cazibe Merkezleri kapsamında devletin 2017 yılında bölge için ciddi adımlar attığını dile getiren Yegin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biliyorsunuz Van ilimiz Cazibe Merkezi olan illerimizden 23 ilden bir tanesidir. Yatırımcının buraya gelip yatırım yapması için çok kıymetli destekler veriliyor. Yatırımcıya arsa tahsisinden tutun, bina yapımına kadar, uzun vadeli faizsiz destekten tutun da alım garantisine kadar çok ciddi teşvikler var. Bu teşviklerin temelinde ise işsizlik oranlarımızın biraz daha yüksek olduğu bölgelere yatırımcıyı teşvik etmek ve orada meydana gelen yatırım çerçevesinde istihdamı ve iş olanaklarını artırmak var.”

Bakan Yardımcısı Yegin  daha sonra İŞKUR çalışanları ile yemekte bir araya geldi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.