Tarım Bakanlığı ve MEB’den “Ben Geleceği Çiziyorum” projesi

Tarım Bakanlığı ve MEB’den “Ben Geleceği Çiziyorum” projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çocukların toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve korunmasıyla ilgili bilinç düzeyini artırmak amacıyla “Ben Geleceği Çiziyorum” projesi başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü çocuklara yönelik bir proje geliştirdi.

Projenin protokolü, 30 Haziran 2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak ve Milli Eğitim Bakanlığı adına Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından imzalandı.

“Ben Geleceği Çiziyorum” adlı proje, çocukların toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve korunmasına yönelik bilinç düzeylerini artırmayı hedefliyor.

Temel olarak okulöncesi, ilkokul 1’inci, 2’inci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri, dolaylı olarak anne, baba ve öğretmenleri de hedefleyen proje kapsamında birçok etkinlik yapılacağı belirtildi.

Proje kapsamında otuz büyükşehirdeki tüm okulöncesi ve 1’inci sınıf öğrencilerine toprak ve su temalı yap-boz ve boyama kitapları, ilköğretim 2’inci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine yine aynı temaları içeren yap-boz ve hikâye kitapları hazırlanarak, set şeklinde dağıtılacak. Öğretmen, ebeveynler için de el kitabı ve broşür hazırlanacak.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Milli Eğitim Bakanlığı, Toprak Bilimi Derneği gibi kuruluşların da destek ve katkı verdiği proje kapsamında yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verilecek.

Projenin ilk adımı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak ve Milli Eğitim Bakanlığı adına Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından 30 Haziran 2015 tarihinde imzalanan protokolle atıldı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başında ise projenin lansmanı gerçekleştirilecek.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler