Tarım İl Müdürlüğünden ürün denetimi

Tarım İl Müdürlüğünden ürün denetimi

Şırnak Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden bir ekip, Silopi-Cizre kara yolunda bulunan pamuk ve buğday tarlalarındaki ürünlerini denetledi.

Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç, Cizre ve Silopi'de yetişen ürünlerin denetimini gerçekleştirmek için bir kontrol heyeti ile çiftçilere bilgi verdi.

Denetimde İl Müdürü Bekir Kılıç, Tarım Mühendisi Mehmet Tekçe ve görevliler katıldı.

Pamuk ve buğday tarlalarında bazı incelemelerde bulunan heyet, bir çok teknik analiz yaptı.

Buğdaylarda var olan çeşitli süne popülasyonundan çiftçileri kurtarmak ve gerekli ilaçlamanın yapılması hususunda tarla sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.

Denetime katılan il Müdürü Kılıç, amaçlarının, çiftçilerin ektikleri ürünleri yerinde görmek, var olan eksiklikleri ve yanlışlıkları birebir çiftçi ile yerinde görüp  teknik bilgileri aktarmak olduğunu söyledi.

Bölgede son yıllarda pamuk ekiminde azalma görüldüğüne işaret eden Kılıç,  "Bölgemizde  pamuk ekiminin önemini göstermekle beraber, bu bağlamda üreticimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla biz de sahaya indik. Çiftçimizin tarlasındaki muhtemel sorunlarını görmek ve teknik bilgi aktarmak için  buraya gelmiş bulunuyoruz. Şırnak'ta çok küçük projelerle büyük hedeflere varabiliriz. Bunun için çalışmalarımız ve projelerimiz var. Hayvancılık, bitkisel ürün ve meyvecilik alanında çok büyük potansiyelimiz var. Bunları hayata geçirmek istiyoruz. Arıcılık projeleri ve meyveciliği geliştirme projelerimiz malum olaylar nedeniyle sekteye uğradı ama, kısa zamanda hayata geçireceğiz. 2015 yılında arıcılık projeleri ile potansiyelimizi yüzde yüz artırmıştık. " şeklinde konuştu.

Bölgenin zor ve ağır şartlardan geçtiğini belirten Kılıç, Şırnak ilinin birkaç yılda terörle değil tarım ve hayvancılık alanında sesini duyuracağına inandığını söyledi.

Çiftçilerden Yunus Yıldız, Tarım İl Müdürünün gerçekleştirdiği denetimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek " Müdür bey yaptığı ziyaretle bize pamuk ekimi hakkında bilgilendirdi. Tarlamızda bir sorunun olmadığı pamuk fidanlarımızın sağlıklı olduğunu teknik arkadaşlar söyledi. Bölge çiftçisinin bilgilendirilmesi gerekiyor, eksiklerinin tamamlanması elzemdir. Kendisine teşekkür ediyoruz " dedi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.