Tarım Müdürlüğünden çitçilere ambalaj uyarısı

Tarım Müdürlüğünden çitçilere ambalaj uyarısı

​Şanlıurfa İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından makinalı pamuk hasadı yapan çiftçileri ambalaj konusunda uyardı.

Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bitki koruma ürünlerinin kullanımı sonucunda artık kalan ambalajların çevreye atılmaması konusunda çiftçileri uyardı.

Pamuk hasadı öncesi koza açtırıcı ve yapmak dökücü zirai ilaçların ambalajlarının gelişi güzel çevreye atıldığı belirtilen açıklamada, "İlimiz arazi dağılımı bakımından Türkiye'deki toplam tarım alanının yüzde 4,9'una sahip olup bu alanlarda genel olarak pamuk, buğday, mercimek, arpa, mısır ve antepfıstığı tarımı yapılmaktadır. Tarımı yapılan bu ürünlere yetişme döneminde çeşitli hastalık, zararlı ve yabancı otlar zarar vermektedir. Bu zararı en aza indirmek için üreticiler tarafından çeşitli bitki koruma ürünleri (Zirai ilaçlar) kullanılmaktadır." denildi.

Çevreye gelişi güzel atılan ambalajların insan ve hayvan sağlığına zarar verildiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde ilimizde pamuk alanlarında makineli pamuk hasadı yapılmaktadır. Bilindiği üzere makineli pamuk hasadı sisteminde hasattan önce koza açtırıcı ve yaprak döktürücü bitki koruma ürünleri de kullanılmaktadır. Bitki koruma ürünlerinin kullanımı sonucunda artık kalan ambalajlar ne yazık ki gelişi güzel çevreye atılmaktadır. Bitki koruma ürünlerinin zehirlilik özelliği nedeniyle, insan, hayvan ve çevre sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilmektedir."

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.