Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kooperatif kuruldu

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kooperatif kuruldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Tatvan Ekonomik Sosyal Kalkınma Kooperatifi (TESK-KOP) kuruldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Tatvan Ekonomik Sosyal Kalkınma Kooperatifi (TESK-KOP) kuruldu. Kuruluşu tamamlanan TESK-KOP için üyelerinin katılımıyla ilk genel kurul yapıldı. Yapılan genel kurulda kooperatif başkanlığına Mesut Gümüş seçildi.

İlk etapta 110 üye ile birlikte kooperatifi kurduklarını belirten Gümüş, genel kurulda kendisine gösterilen teveccühten dolayı üyelere teşekkür ederek, hedeflerinin daha fazla kitleye ulaşmak olduğunu söyledi.

Kooperatifin hedefleriyle ilgili bilgi veren Gümüş, "Ülkemizde son yıllarda üretimi iyice azalan, özellikle Tatvan ve çevre köylerinde faaliyet olarak çok düşük seviyede bulunan tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için böyle bir girişimi başlattık. Hedefimiz, 2020 yılına kadar tarım, hayvancılık ve arıcılık sektörlerinde, hibe ve Avrupa Birliği destekli teşviklerle 25 Milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirmektir. Bu hedeflere ulaşmamız için de öncelikli olarak üye sayımızı arttırmayı planlıyoruz. Kuracağımız sosyal tesislerle birlikte, çiftçilerimizin daha rahat ortamlarda çalışmalarını sağlayacağız. Bu sosyal tesislerde özellikle genç çiftçilerimize yönelik bir istihdam sağlamayı da hedefliyoruz." dedi.

Tatvan ilçesinin en büyük geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çeken Gümüş, "Kooperatif olarak bölgemizde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması ve genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi faaliyetleriyle gelir düzeyinin yükseltilmesi, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla kırsal alandaki üretime yönelik tarım ve hayvancılık projelerini uygulayacağız. Tatvan'ın, ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük bir katkı sunacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.