Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14. Proje başvuruları başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14. Proje başvuruları başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 14. Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

Süt hayvancılığı ve tarım-balıkçılık ürünlerinin işlenmesi alanlarında 11 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında proje kabul edecek olan TKDK, bu alanlardaki projelere yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği sağlayacak.

121 milyon avro hibe dağıtılacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TKDK Ağrı İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit, 14. Çağrı kapsamında toplam 121 milyon Avro karşılıksız hibe dağıtılacağını ifade etti. Bu hibelerin süt üretimi ile ilgili ahır, yem deposu, idari bina gibi yapım işleri ve süt üretiminde ihtiyaç duyulan makine ekipmanlara yönelik olacağını belirten Yiğit, ayrıca et-süt, meyve-sebze ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesinde kullanılan makine-ekipmanlarının  da hibe kapsamında olacağını söyledi.

Bütçeleri 3 milyon Avro’ya kadar çıkabilen projelere sağlanacak desteklerin kredi şeklinde olmadığını,  geri ödemesiz hibe şeklinde olduğunu özellikle belirten Yiğit, proje kapsamında desteklenecek olan yatırımların KDV ve ÖTV gibi vergilerden muaf olduğunu söyledi.

Süt üreten işletmelere yüzde 65 hibe

Desteklerden hem büyükbaş hem de küçükbaş koyun-keçi işletmelerinin faydalanacağını belirten Yiğit,“Ağrı ili için süt üretimi ile ilgili destek oranı yüzde 60’tır. Başvuru sahibinin 40 yaşının altında olması durumunda bu oranın yüzde 65’e çıkıyor. Desteklerden yeni kurulacak işletmelerin faydalanabileceği gibi, mevcut işletmeler de modernizasyon ve kapasite artırımı kapsamında faydalanabileceklerdir.” dedi.

Et ve süt işleme tesislerine yüzde 50 makina-ekipman desteği

İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit ayrıca ilde süt işleme işi yapan mandıraların ve et parçalama ile ilgili işletmelerin şartlarının uygun olması durumunda makine-ekipman desteği konusunda proje başvurusunda bulunabileceğini söyledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler