Tarıma dayalı mali destek programı başlıyor

Tarıma dayalı mali destek programı başlıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı teknik desteğiyle hazırlanan Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Mali Destek Programı başlıyor.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteğiyle hazırlanan Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Mali Destek Programı başlıyor.

Mali Destek Programı, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini kapsıyor. Mali Destek Programında ürünler pamuk, mısır, buğday, kırmızıbiber, zeytin, Antep fıstığı, koyun sütü ve diğer süt çeşitleri öncelikli olmak üzere Karacadağ pirinci, kırmızı mercimek, domates ve üzüm olarak belirlendi.

Belirlenen ürünlerin birincil üretim sonrası değer zincirlerinde yer alan tarıma dayalı sanayi işletmelerinde kaynak kullanım maliyetlerinin verimlilik arttırıcı yöntemlerle düşürülmesi, rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve entegre kaynak verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Programın konuları ise proses verimliliği, çalışan verimliliği, atık yönetimi, enerji verimliliği, tesis deposu ve soğuk zincir ünitelerinde kaynak verimliliği olmak üzere entegre kaynak verimliliğini geliştirme faaliyetleri ile kurumsal kapasite geliştirme ve farkındalık oluşturma faaliyetlerini içeriyor. Mali Destek Programı; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen GAP Bölgesi’nde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi’nin önemli çıktılarından biri olarak tasarlandı. Proje kapsamında filtreleme yaklaşımı ile belirlenen stratejik ve bölgesel ürünler ve değer zincirleri dikkate alınarak Mali Destek Programı şekillendirildi.

Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Mali Destek Programı’nın 2019 yılı bütçesi toplam 4,5 TL olarak belirlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler