Tarımsal arazi edindirme işlemleriyle ilgili yönetmelik yayımlandı

Tarımsal arazi edindirme işlemleriyle ilgili yönetmelik yayımlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik" yayımladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre, tarımsal arazi edindirme iş ve işlemleri, gerçek ve tüzel kişilere ait olan tarım arazilerinde bakanlıkça yapılacak ya da yaptırılacak. Tarım arazilerinin değeri ve kira bedelleri bakanlıkça tespit ediecek ya da ettirilecek.

Satış ve kiralama işlemleri

Alıcı, satıcı veya vekilleri tarafından mahalli tapu müdürlüklerinde devir işlemleri gerçekleştirilecek. Tarafların talebi halinde, satışa çıkarılacak parseller listesindeki taşınmazların alıcısı ile satıcıları arasındaki satış işleminin gerçekleşmesine yönelik il/ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünce aracılık işlemleri yapılacak.

Toplulaştırma alanlarında arazi edindirme

Arazi toplulaştırma proje alanlarında çalışmaların başlamasını müteakip, arazi edindirme iş ve işlemlerinin uygulamaları ile ilgili listeler hazırlanarak, 30 gün süre ile mahallinde ilan edilecek. Arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında yeni edinilen araziler ile alıcıların sahip oldukları parseller birlikte değerlendirilerek, yeni parselasyon planları oluşturulabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.