Tarsus'ta şüpheli balık ölümleri

Tarsus'ta şüpheli balık ölümleri

Mersin'in Tarsus ilçesinden geç en Seyhan nehrinin denize döküldüğü boğazda yaşanan balık ölümleri, vatandaşları endişelendiriyor.

Çukurova Bölgesinin en büyük nehirlerinden biri olan ve Tarsus ilçesi sınırlarından geçerek Tarsus'ta denize dökülen Seyhan Nehrinde yaşanan balık ölümleri başta balıkçılar olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.

Yaşanan balık ölümlerinin, Seyhan Nehri ile denize yakın bir noktada birleşen kirli fabrika atıklarını taşıyan nehirden kaynaklanabileceğini belirten vatandaşlar, yetkililerden yaşanan ölümlerle ilgili çalışma başlatmalarını istediler.

Bölgede uzun zamandan beri balıkçılık yapan vatandaşlar, "Bu gün sabah Seyhan Nehrinin denize döküldüğü yer olan ve Fener bölgesi olarak belirttiğimiz yere gittik. Kıyıda çok sayıda kefal balığının kıyıya vurduğunu görünce çevrede başka ölümlerin olup olmadığını öğrenmek için kıyı boyunca dolaştık. Deniz ve nehrin içinde de başta balık olmak üzere, yengeç ve diğer canlılar olmak üzere çok sayıda canlı ölmüş. Yetkililerden acilen burada inceleme başlatmasını talep ediyoruz." şeklinde ifadeler kullandılar.

Öte yandan bazı şahısların ise ölü balıkları satmak için topladıkları iddia edilirken, yetkililerin acilen bölgede yaşanan balık ölümlerine çare bulunulması istendi.  (Abdulhakim Kurt- İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.