Tarsus'ta avcılara çöp torbası dağıtılacak

Tarsus'ta avcılara çöp torbası dağıtılacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde avcılara çöp torbası dağıtılacak. Bu uygulamayla avcılara çevre bilincinin kazandırılması amaçlanıyor.

Tarsus Avcılar Kulübü, 2016-2017 av sezonunda avcılara çevre bilincinin kazandırılması amacıyla üyelerine çöp poşetleri dağıtımı yapacak.

2016-2017 Av Sezonunun 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü açılacağını belirten Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, yeni sezonda kulüp üyelerine doğayı koruma bilincini arttırmak amaçlı çöp poşeti dağıtacaklarını belirtti.

Başkan Dokucu, “Tükenen dünya kaynaklarının en önemli öğelerinden olan doğanın önündeki en büyük engel şüphesiz kirliliktir. Dolayısıyla kirlenmeyi en yakından görenlerin başında avcılar olarak bizler gelmekteyiz. İşte hem buna dikkat çekmek hem de çevre bilincini arttırmak amacıyla yeni sezonda avcılarımıza çöp poşeti dağıtacağız. Avcılarımız, doğada bulunduklarında sürede kamp alanlarında, konakladıkları yerlerde kendi atıklarını bu poşetlere koymalarını av dönüşünde uygun bir çöp konteynırlarına atmalarını istiyoruz. Bu sene av fişeklerinin boşlarının doğada bırakılmaması ve balık avcılığında arkadaşlarımızın gerek pet şişeleri gerekse diğer çöpleri av bitiminde toplamalarını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.