Tarsus'taki siyasi partiler darbeye karşı birleşti

Tarsus'taki siyasi partiler darbeye karşı birleşti

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ile ilgili AK Parti, CHP ve MHP Tarsus teşkilatları bir araya gelerek, kalkışmaya karşı ortak tepki verdiler.

Tarsus'taki siyasi partiler darbeye karşı bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenlediler. Bir restoranda gerçekleşen toplantıya, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, AKP İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, CHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Ceber, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, belediye başkan yardımcıları ile basın mensupları katıldı.

Milletinin birliğini ve huzurunun hiç kimsenin bozamayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan azınlık bir grubun milli iradeyi, millet olarak taşıdığımız tüm kutsal değerleri hiçe sayarak, milli varlığımızın yıkılması amacıyla ülke yönetimine el konulması girişimine hepimiz şahit olduk. Bu kanlı terör olayında, demokrasiye sahip çıkmak adına hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

15 Temmuz gecesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız,“Bunun yanında milletin sadece eline Türk bayraklarını alarak tankların ve topların karşısında göğsünü siper etmesi de Türk milletinin demokrasiye, bayrağa, vatana, namusa verdiği önemi bir göstergesi olarak ta tarihe altın harflerle yazılmayı hak etmiştir. Bizler meydanlarda nöbetimize devam ediyoruz. Sizleri de AK Parti ilçe başkanı sıfatımla, bir vatandaş olarak bu meydanlara davet etmeyi zaruri görüyorum.” şeklinde konuştu.

MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur ise “Bu millet tarihin her devrinde çayını, çorbasını, sırtındaki urbasını; dili, rengi ve kültürü ne olursa olsun tüm insanlıkla paylaşmıştır, ancak vatanını paylaşmamıştır. Bizim vatanımıza ve milletimize karşı ayrı bir hassasiyetimiz var. Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkese çok iş düşmektedir. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi Allah’ın inayetiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve dünyanın en kıymetli ve güzel rejimi olan demokrasimize sahip çıkacağız. Cenab-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi, güzelliğimizi bozdurmasın.” İfadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Ceber da şunları söyledi: “15 Temmuz günü yaşadığımız o korkunç gecede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara şifa diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bayrağımıza, vatanımıza, birliğimize, demokrasimize kısaca geleceğimize kast eden darbecileri lanetliyorum.” (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.