Tarsus'un en büyük cami inşaatı durma noktasına geldi

Tarsus'un en büyük cami inşaatı durma noktasına geldi

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden ilçenin en büyük camisinin inşaatı, maddi olanakların yetersizliği nedeni ile durma noktasına geldi. Caminin tamamlanması için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.

MERSİN - Tarsus’un en büyük camisi olan Fahrettin Paşa Camii inşaatı 3 yıldır bitirilemezken, inşaat maddi yetersizlikten dolayı durma noktasına geldi.

 

Fahrettin Paşa Mahallesinde yapımı devam eden  ve 3 dönüm içerisinde 800 metre kare üzerine inşa edilen ve 4 bin 500 kişi kapasiteli ve ilçenin en büyük camisi olacak olan Fahrettin Paşa Camii inşaatı, maddi olanakların yetersizliği nedeni ile durma noktasına gelirken inşaatın tamamlanması için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.

 

İnşaatın kabası bitti şu an inşaat durmuş durumda
3 dönüm içerisine  800 metre kare oturumlu 4 bin 500 kişilik ve 3 katlı olarak inşa edilen Fahrettin Paşa Camii dernek başkanı Zeki Er şunları söyledi: “Camii inşaatımız bu güne kadar sağ olsun birçok hayırseverin desteği ile bu güne kadar geldi. Camiimiz Tarsus’ta bir ilk olacak. Camimiz bünyesinde taziye evi, konferans salonu, kütüphane ve nikah salonu da bulunacak. 23 kubbeli, 4 yarım kubbeli, 24 metre yüksekliğinde çifte minareli olacak şekilde tasarlanmıştır. Çok şükür minarelerimizi hayırseverlerin desteği ile yaptık. Şu ana kadar camimizin kaba inşaat diye tabir ettiğimiz kısım bitti. Caminin sıvası, kubbeleri boyası, zemin çalışması bekliyor. Yani işimiz aslında yeni başlıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Eski caminin yıkım kararı çıkmış, cemaat dışarıda kalacak
Mahallede bulunan eski cami tehlike arz ettiği için yıkım kararı çıktığını belirten Er, “Eski camimizin yıkım kararı çıkmış durumda. Bu gün yarın yıkılır. Fakat yeni camimizin inşaatı bitmediği için Tarsus’un en kalabalık mahallelerinden biri olan Fahrettin Paşa mahallemizde cemaati dışarıda kalacak. Yani koskoca bir mahallede cami eksikliği doğacak. Bu yüzden bu inşaatın bir an evvel bitmesi gerekiyor. Camimizin tam bitmesi için bir buçuk milyon TL (1,5 trilyon) gibi bir para lazım. İnanınki yalnız başıma bu inşaatın bitmesi için dilenci gibi gezmek zorunda kalıyorum. Ama bu inşaatın biteceğine kalbimle inanıyorum. Bu yüzden hayırseverlerin desteğine çok ama çok ihtiyacımız var.” dedi.

 

Cami inşaatı için hayırsever kişi ve kuruluşların ilgisine ihtiyaç olduğunu belirten Er, “Mahalle halkı elinden gelen yardımları yapmaktadır ama bu yardımlar yeterli gelmemektedir. Bu durumda inşaatı bitirmekte zorlanıyoruz. Cami inşaatına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını Halk Bankası  16000090 no’lu, hesaba veya İBAN:TR55 0001 200 95920 0016 000090 nolu Hesap Numarasına yatırabilecekleri gibi 05305693546 nolu telefonu arayarak bize ulaşabilirler. Şunu unutmamak gerekir hayrın küçüğü ve büyüğü olmaz. Tüm hayırsever işadamlarımızı ve vatandaşlarımızdan bu hayra ortak olmalarını bekliyoruz.” dedi.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.