"Taş atanlar bizim sağladığımız özgürlükle taş atıyor"

"Taş atanlar bizim sağladığımız özgürlükle taş atıyor"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Mehmetçiğe taş atanlar bile güçlü bir Türkiye'de, bizim sağlamış olduğumuz özgürlüklerle Mehmetçiğe taş atıyor." dedi.

BURSA – Bir takım ziyaretler için Bursa’ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, "Mehmetçiğe taş atanlar bile güçlü bir Türkiye'de, bizim sağlamış olduğumuz özgürlüklerle Mehmetçiğe taş atıyor. Devlet, herkesin özgürlüklerini kullanmasının garantisidir." şeklinde konuştu.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Bursa Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Yılmaz, Tophane’de bulunan Osmangazi ve Orhangazi türbelerini gezdi. Ziyaretler sonrasında Bakan Yılmaz ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

 

Yılmaz, “İşte Sincan'dan gelen, Şengal Dağı'ndan gelen Ezidilere bakın. Onlara sahip çıkan devletleri yoktu. Malları oldu mu? Dinleri oldu mu? Namusları oldu mu? Mallarını koruyabildiler mi? İnanç, konuşma, ifade özgürlükleri oldu mu? Bunları dile getirebildiler mi?” diye soran Bakan Yılmaz,  “Yok. Bugün Mehmetçiğe taş atanlar bile Mehmetçiğin olduğu bu Türkiye'de, güçlü bir Türkiye'de, bizim sağlamış olduğumuz özgürlüklerle Mehmetçiğe taş atıyor. Dolayısıyla devlet önemli, çünkü herkesin özgürlüklerini kullanmasının garantisidir. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.” şeklinde konuşarak bölgede olan biten gelişmeleri özgürlükler kapsamında değerlendirmesi dikkat çekti.

 

“Zalimin karşısında mutlaka birilerinin hakkı söylemesi gerekir”


AK Parti Bursa İl Başkanlığının il danışma meclisi toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, herkesin hicri yılbaşını kutlayarak "Muharrem ayı hüzün ayıdır. Hüzün ayı Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği aydır. Zalimin karşısında mutlaka birilerinin hakkı söylemesi gerekir. Eğer Hz. Hüseyin olmasaydı zalimler karşısında hakkı söyleyen bir kişi olmazdı. Bizler Hazreti Hüseyin'iz. Bizim vazifemiz tarihe not düşmek değil, iki kapılı bir handa giderken menzile yüz akıyla varmaktır. Yüz akıyla varmanın şartı bu millete hizmet etmek, her halükarda doğruyu söylemektir" dedi.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise "Yeni Türkiye, tahrip edenlerin, yıkanların değil, inşa edenlerin Türkiye'si olacaktır. " dedikten sonra, 7 Kasım'da Başbakan Davutoğlu'nun Bursa'da toplu açılışlar yapacağını belirtti. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.